Premijerova savetnica partijski angažovana, Krivokapić se danas oglašava

 Premijerova savetnica partijski angažovana, Krivokapić se danas oglašava

foto: Boris Pejovic

Savjetnica premijera Zdravka Krivokapića Gordana Radović na čelu je Pokreta “Ne damo Nikšić”, koji je juče počeo sa radom i pripremama za predstojeće lokalne izbore u gradu pod Trebjesom, piše Dan.

Ovaj partijski angažman u direktnom je nesaglasju sa principima koje je zagovarao premijer Zdravko Krivokapić.

On je više puta naglašavao da partijski angažman ne može da ide ujedno sa funkcijamau njegovom kabinetu i generalno Vladi, ne računajući poziciju vicepremijera Dritana Abazovića.

Krivokapić juče nije reagovao na informaciju da je njegova savjetnica i zvanično na čelu političkog pokreta.

Iz njegovog medijskog tima Danu je saopšteno da će se predsjednik Vlade o ovom pitanju možda oglasiti danas tokom dana.

Ranije je premijer demantovao medijske navode o njegovoj povezanosti sa osnivanjem ovog pokreta.

Radović je juče novinarima u Nikšiću kazala da je njena pojava u novom pokretu za izbore u Nikšiću „njeno građansko pravo”.

,,Prihvatila sam poziv premijera Krivokapića da kao profesionalac budem u njegovom timu i zaista sam sebe prepoznala tu. Sa druge strane, ovo je jedno moje građansko pravo, mi smo grupa građana koja podržava premijera, Vladu, sve ono što Vlada trenutno radi. Pokretom „Ne damo Nikšić” želimo da doprinesemo da se ti procesi dovedu do kraja i ovdje na lokalnom nivou. Naš cilj je da mi ispoštujemo volju građana sa parlamentarnih izbora i da zajednički krenemo u reforme”, naglasila je Radović.

Naziv pokreta skoro pa da je identičan sloganu prilikom prošlogodišnjih litija protiv tadašnjeg zakona o slobodi vjeroispovijesti, a Radović kratko pojašnjava da „Nikšićani nisu dali svetinje, i ne daju Nikšić”.

Nije precizirala da li će pokret „Ne damo Nikšić” ići u koaliciju sa Pravom Crnom Gorom, ali je istakla da su otvoreni za razgovore sa onima koji imaju slične ideje.

,,Mi samostalno nastupamo, naravno naša vrata su otvorena za sve naše sugrađane, za sve ideje. Svi oni ljudi koji dijele naše stavove mi ćemo ih prepoznati kao naše partnere”, kazala je Radović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja