Prijave i hapšenja u Nikšiću: Krali torbe i mašine

 Prijave i hapšenja u Nikšiću: Krali torbe i mašine

Foto: Ilustracija

Policija u Nikšiću rasvijetlila je tri teške krađe izvršene u novembru i decembru i nadležnom tužilaštvu procesuirala šest lica.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. novembra obaviještena od zaposlene u jednom preduzeću, da je od strane nepoznatih lica ukradena veća mašina za rad.

Preduzete su mjere i radnje iz nadležnosti policije, prikupljeni su dokazi koji su ukazali na sumnju da su izvršioci ovog krivičnog djela D.K. (44) i P.M. (44) iz Nikšića.

Po nalogu nadležnog tužioca koji je obaviješten o događaju, protiv D.K. i P.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa. 

Takođe, nikšićka policija je 20. decembra obaviještena od strane oštećene da joj je nepoznato lice otrglo novčanik u kojem se nalazio novac i lična dokumenta.

Policija je blokirala uži dio grada i locirala D.R. (37) koja je odgovarala opisu izvršioca, a kod koje je pregledom policija pronašla ukradeni novčanik.

O tom događaju je obaviješten nadležni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se D.R. uhapsi zbog sumnje da je izvršila tešku krađu. 

Osim toga, policija je u Nikšiću rasvijetlila i tešku krađu koja se dogodila 21. decembra.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. decembra oko 21:25 časova obaviještena od strane oštećene osobe da joj je nekoliko nepoznatih lica otrglo torbu u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta.

Odmah po dobijenom obavještenju nikšićka policija je izvršila blokadu užeg dijela grada, te su policijski službenici oko 22:30 časova u ulici Voja Deretića kontrolisali više lica koji odgovaraju opisu datom od strane oštećene.

Tom prilikom je utvrđeno da je riječ o A.S. (19), M.S. (17), I.B. (16) i K.A. (15), te su ova lica dovedena u službene prostorije.

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela uputila je na sumnju da je A.S. u saučesništvu sa pomenutim maloljetnim licima izvršio krivično djelo teška krađa.

Obaviješten je nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se osumnjičeni A.S. uhapsi i privede na dalju nadležnost.

Nakon saslušanja A.S. nadležni državni tužilac se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osim toga o ovom događaju je obaviješten i nadležni državni tužilac za maloljetnike u Nikišiću koji je naložio podnošenje krivične prijave u redovnom postupku protiv maloljetnih M.S., I.B. i K.A. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdrastvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u blizini mjesta izvršenja krivičnog djela pronašli odbačenu otuđenu torbu sa ličnim dokumentima, koja je vraćena vlasnici.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja