Produžen program podsticanja zapošljavanja mladih u opštini Nikšić

 Produžen program podsticanja zapošljavanja mladih u opštini Nikšić

Foto: Opština Nikšić

Program podsticanja zapošljavanja mladih u opštini Nikšić produžen  na još pola godine.

Danas je u Opštini Nikšić upriličen prijem visokoškolaca povodom nastavka Programa podsticanja zapošljavanja mladih u opštini Nikšić, koji se implementira od juna 2019. godine. Prijemu je prisustvovao predsjednik Opštine Nikšić gospodin Milutin Simović, kao organizator događaja.

Program je kreiran kao jedan od vidova podrške u rješavanju problema nezaposlenosti mladih sa ciljem pružanja šanse visokoškolcima iz našeg grada, kojima se pruža mogućnost da dodatno usavrše svoja znanja i vještine i dokažu svoje profesionalne kvalitete kod nekog od poslodavaca koji su partneri u projektu kako bi po završetku programa zavrijedili priliku za dobijanje stalnog zaposlenja.

Ovo predstavlja još jedan afirmativan primjer odnosa prema mladima Nikšića, kroz pružanje jasne perspektive zasnivanja profesionalnog angažmana u svom rodnom gradu. Ako se uzme u obzir i projekt promovisan prije nekoliko dana ,,Nikšić je moja adresa” usmjeren na obezbjeđivanje rješavanja stambenog pitanja mladim Nikšićanima pod povoljnim uslovima, možemo govoriti o jasnoj i kvalitetnoj strateškoj posvećenosti lokalne uprave u podsticanju mladih ljudi. 

Foto: Opština Nikšić

O pojedinostima programa govorili su sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Milan Korać i šefica Kancelarije za mlade Maja Radoičić. Istakli su da je nakon spovedenog konkursa radni angažman dobilo 77 korisnika, a da su sredstva za realizaciju Programa opredijeljena iz opštinskog budžeta. Opština Nikšić je obezbijedila polovinu mjesečne naknade za radno angažovanje za svakog korisnika, dok je obaveza poslodavaca bila da obezbijede drugu polovinu iste koja ukupno iznosi 400,00 eura. Posebno je značajno što su 52 visokoškolaca produžila rad kod poslodavca kroz ovaj Program, a jedan broj njih je zaposlen na neodređeno.

Na prijemu su riječ imali i korisnici programa koji su iznijeli svoje utiske u vezi sa istim, a bila je to prilika i da ponude neke svoje kreativne ideje za slične buduće programe.

Na kraju je zaključeno da su mladi ključni resurs inovacija i pokretačka snaga razvoja, te da će lokalna uprava Nikšića, kroz svoje svakodnevno funkcionisanje i brojne aktivnosti poklanjati posebnu pažnju sa ciljem da iznesu svoje mišljenje i realizuju konkretne aktivnosti po njihovoj mjeri i viziji. Nikšić će biti grad probuđene i kreativne crnogorske mladosti. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja