Prvi dan Nove godine bez padavina

 Prvi dan Nove godine bez padavina

Foto: Gavrilo Knežević

Micev je kazao da će se prvog dana 2021. godine smjenjivati oblaci i sunce u većini mjesta, a da će najveći dio dana biti bez padavina.

Međutim, kako je kazao, od 2. januara pa nadalje, očekuju nas promjenljive vremenske prilike, sa učestalom kišom i susnježicom i snijegom u višim planinskim oblastima.

,,Naše područje već nekolika dana se nalazi pod uticajem veoma jake ciklonske aktivnosti koja uslovljava jako nestabilne vremenske prilike sa obilnom kišom, sniježnim padavinama i olujnim vjetrom. To su bile očekivane meteorološke pojave. Ova ciklonska aktivnost i danas će imati dejstvo, biće oblačno sa kišem, mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom“, naveo je Micev.

U posljednjih pet dana, naviše kiše palo je na Cetinju – 347 litara po metru kvadratnom, potom u Kolašinu (336 litara), Nikšiću (292 litar) i Podgorici (290 litara).

Micev je kazao je da je dobro što se intenzitet padavina u drugom dielu dana naglo smanjuje.

„Do kraja dana u sjevernim i dijelom u centralnim predjelima očekuje se prestanak padavina. Danas će doći do blagog pada temperature. Tako ćemo u sjevernim oblastima kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a na jugu i primorju tokom noći očekuje se prestanak padavina“, kazao je Micev za TVCG.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja