Prvi zimski maraton u Nikšiću biće održan 20. i 21. februara

 Prvi zimski maraton u Nikšiću biće održan 20. i 21. februara

Foto: TO Nikšić

Opština Nikšić, TO Nikšić i NVO Nature Lovers Montenegro organizuje prvi ,,Zimski maraton Nikšić“, koji će biti održan 20. i 21. februara i uključivaće dvije trke – glavnu trku u dužini od 27 kilometara (20. februara) i porodičnu trku u dužini od 3 kilometra (21. februara). Polazna tačka je Vjetropark Krnovo 1435mnv, a cilj je Ski centar Vučje 1350 mnv. 

Maraton će se održati u tri discipline: krplje, turno i nordijske skije.

,,Biće ovo sjajna prilika da zajedno sa nama uživate u zaista sjajnim prirodnim predjelima našeg grada koji su posebno atraktivni u zimskom periodu, prilika da se sklope neka nova poznanstva i prijateljstva, razmjene ideje i provedete još jedan dan u planini u zaista sjajnom dogadjaju“, navode organizatori.

Kao je saopšteno, dužina glavne trke za individualce iznosi 27 kilometara i uključivaće par kontrolnih tačaka na kojima će biti obezbjedjeno osvježenje i kontrolni punkt na kojem svaki takmičar mora upisati svoje ime prilikom prolaska.

,,Takmičarima će dva dana prije trke biti dostupan snimljen trek i dodjeljena mapa, a o njihovoj sigurnosti na samom maratonu brinuće GSSCG i organizatori trke, koji će motornim sankama i u pratnji skijama, voditi računa da svi bezbjedno završe svoje učešće. Za učešće na maratonu potrebno je iskustvo i poznavanje hodanja u planini u zimskim uslovima, kao i adekvatna fizička kondicija. Učešće na maratonu je na sopstvenu odgovornost i dozvoljeno je punoljetnim, zdravim i fizički sposobnim licima koji posjeduju adekvatnu opremu potrebnu za učešće. Učešće maloljetnim licima dozvoljeno je uz pratnju roditelja ili vodiča. Trka za porodice podrazumijeva učešće jednog ili više roditelja koji vode brigu o svojoj djeci. Broj učesnika po porodici nije ograničen. Kotizacija za učešće na maratonu je 35 eura po osobi i uključuje: prevoz Nikšić – start i povratak u Nikšić sa cilja, osvježenje u toku trajanja trke, obezbjedjenje u toku trke, smještaj na bazi polupansiona u Ski centru Vučje“, objašnjavaju organizatori.

Kotizacija za učešće u porodičnoj trci iznosi 10 eura i uključuje: obezbjedjenje i osvježenje za učesnike u toku trajanja trke, nagrade za pobjednike, suvenir. Pravo učešća u porodičnoj trci imaju djeca uzrasta do 10 godina. Zbog situacije sa virusom Covid, broj učesnika je ograničen na 80.

,,Rok za prijavu je do 17. februara u 12 sati, registracija za trku se vrši putem poruke na našoj stranici. Za sve informacije o izletu i planu puta možete nas kontaktirati putem naše email adrese zimskimaraton@gmail.com, poruke na stranici ili našem Instagram profilu“, kazali su organizatori.

Maraton će biti organizovan uz poštovanje mjera koje su na snazi, a vezane su za pandemiju koronavirusa, pa će u skladu sa tim postojati i odredjena pravila koja će učesnici morati da poštuju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još