PzP tvrdi: Pokušaj kupovine glasova u Nikšiću

 PzP tvrdi: Pokušaj kupovine glasova u Nikšiću

Foto: PZP

Pokret za promjene (PzP) saopštio da je u nikšićkom Vodovodu tokom 2020. godine zaposleno 45 osoba, od kojih 38 nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine, što je, kako navode, rast od 24 odsto. PzP tvrdi da je riječ o zloupotrebi tog gradskog preduzeća u predizbornoj kampanji uoči lokalnih izbora 14. marta.

PzP tvrdi da DPS nije odustao od „prakse kupovine glasova u predizbornoj kampanji“ što, kako su istakli, „imamo prilike da vidimo u Nikšiću“.

,,Pokret za promjene je otkrio zloupotrebu javnog preduzeća Vodovoda Nikšić u predizbornoj kampanji“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da imaju dokument koji dokazuje da je Vodovod Nikšič zaposlio 45 ljudi u 2020. godini.

Njih 38 je, kaže, zaposleno nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine, „što predstavlja povećanje od čak 24%“.

,,Od dolaska direktora Vodovoda Velizara Vojinovića na tu poziciju 2017. godine do početka 2020. godine je ukupno zaposleno sedam ljudi, dok sad imamo ovaj nevjerovatan rast potreba za novozaposlenima nekoliko mjeseci pred izbore u Nikšiću koji su izuzetno važni za posrnulu Demokratsku partiju socijalista“, kazali su iz PzP-a.

Smatraju da je ovo slučaj kojim bi trebalo da se pozabavi Specijalno državno tužilaštvo.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja