Radna grupa Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta izradila finalnu verziju organizacije nastave u toku epidemije

 Radna grupa Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta izradila finalnu verziju organizacije nastave u toku epidemije

foto: screenshot

Svi đaci treba da idu u školu, a tamo gdje ima problema u prostornim kapacitetima direktori će odlučiti koji razredi će se rotirati nedjeljeno, finalna je verzija radne grupe Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta koja je izrađivala novi model za odvijanje nastave u toku epidemije korona virusa, saznaje Pobjeda.

Direktorima je preporučeno da iskoriste sve kapacitete škole za redovnu nastavu – kabinete, sale, holove…

Radna grupa će im, prema našim saznanjima, u ponedjeljak poslati ova rješenja, a u srijedu će imati onlajn sastanke. Nakon toga će Institut za javno zdravlje i nacionalna tijela za borbu protiv korona virusa procijeniti što treba da se doradi, u smislu poštovanja mjera za suzbijanje širenja korona virusa.

U plan je uvedeno i rješenje da deveti razred stalno ide u školu, kao i maturanti.

Ranije su predstavnici u radnim grupama bili za varijantu da se đaci drugog (četvrti, peti i šesti) i trećeg ciklusa (sedmi, osmi i deveti) smjenjuju na način da učenici iz drugog ciklusa idu jednu sedmicu u školu, a drugu uče onlajn – kada će u učenicama biti đaci iz trećeg ciklusa, ali su procijenili da je bolje da direktori odluče koji razredi se mogu rotirati.

„Kada su osnovne škole u pitanju, bez problema će njih oko 100 imati cjelokupnu nastavu. Škole koje imaju više od hiljadu đaka, takvih je najviše u Podgorici, organizovaće nastavu kroz određene smjene đaka“, rekao je Pobjedi jedan od članova radne grupe.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još