Radnici Montenegro Airlinesa: Ne znamo kad će nam biti isplaćene plate, ali nismo iznenađeni

 Radnici Montenegro Airlinesa: Ne znamo kad će nam biti isplaćene plate, ali nismo iznenađeni

Izvor: Montenegro Airlines

Predstavnik radnika Montenegro Airlinesa Miljan Perović kazao je da od izvršnog direktora kompanije Nikole Vukelića nijesu dobili odgovore na pitanja kada će radnicima biti isplaćene zaostale četiri zarade, te da kada će biti obnovljen avio saobraćaj koji je nedavno najavljen.

Perović je saopštio kako mu je Vukelić rekao da ne zna odgovore ni na jedno, ni na drugo pitanje, što radnike nije iznenadilo, prenosi portal RTCG. 

„Shvatilo smo da je to perfidna igra, koordinisano djelovanje menadžmenta i Vlade Crne Gore, protiv zaposlenih u MA. To mogu da obrazložim ovako. Na pitanje kada će biti isplaćeni lični dohoci, v.d. izvršnog kaže da nema novca, a vlasnik MA, dakle Vlada Crne Gore, pravda to da ne može da prebaci novac jer to ne dozvoljava Evropska komisija vezano za državnu pomoć“, rekao je Perović u Jutarnjem programu na TVCG. 

Stoga je najavio posjetu predstavnicima Evropske unije, te ambasada stranih zemalja u Podgorici, kako bi ih pitali šta imaju protiv zaposlenih i njihovih porodica.

On smatra i da se Vlada Crne Gore sprema da polovinu zaposlenih izbaci na ulicu.

Valeri Đekić iz MA kazao je da nije siguran je li bilo potrebe za ishitrenim potezom poput gašenja kompanije.

„Dosta mi se čini da je djetinjasta ta odluka. Pitali smo nadležne o zaostalim zaradama i uspostavljanja saobraćaja. Ne abolilramo nikoga iz prethodne upravljačke strukture. Treba utvrditi individualnu odgovornost i skinuti balast sa zaposlenih. Politika je napravila diskurs 2013. razvojem MA, a sada ga je politika konačno dotukla“, rekao je Đekić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja