Radnička partija: Pejović izvršio pritisak na zaposlene da potpišu dokument po kojem su uslovi za rad u KAP-u više nego idealni

 Radnička partija: Pejović izvršio pritisak na zaposlene da potpišu dokument po kojem su uslovi za rad u KAP-u više nego idealni

Izvor: Anadolija

Nakon jučerašnje sjednice za praćenje i kontrolu privatizacije na kojoj je vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović koji rukovodi Kombinatom alumijuma zaprijetio da će otpustiti radnike jer su zahtjevali da se njihovi uslovi za rad poboljšaju, već jutros je izvršio pritisak na zaposlene da potpišu dokument „po kojem su uslovi za rad u Kap-u više nego idealni“ u suprotnom će dobiti otkaz, saopšteno je iz Radničke partije.

Mi dolje potpisani radnici KAP-a u stečaju ovim putem iskazujemo podršku vlasniku Uniproma i potvrđujemo da su nam u KAP-u u stečaju obezbijeđeni uslovi za normalna i dostojanstven rad i to u značajno većoj mjeri nego što to stečaj podrazumijeva. Istovremeno se ograđujemo od izjava bivših radnika koje su iznijeli na zasijedanju skupštine za kontrolu i praženje privatizacije dana 4.03.2021.godine, takođe izjavljujemo da oni nijesu naši legitimni predstavnici koji su trebali nas radnike da predstavljaju pred tim parlamentarnim tijelom. Molimo vlasnika Unipoma da zajedno sa nama nastavi sa proizvodnjom aluminijuma. Posebno apelujemo na sve društvene sindikate da svojim činjenjem ne ugrožavaju našu egzistenciju“, navodi se u ovom dokumentu.

Foto: Radnička partija

Kako navode iz Radničke partije, i pored pritisaka kojim su radnici izloženi, poručuju radnicima KAP-a da ostanu dosljedni svojim principima i da će se do kraj boriti za njihova prava.

Foto: Radnička partija

„Podsjećam, ovaj sastanak smo organizovali kako bi saslušali obje strane, i našli najbolje rješenje za radnike, a na kraju dobili prijetnje činovnika doskorašnje vlasti koji je svojim kaubojskim ponašanjem pokazao da u 21. vijeku nije naučio osnovni princip komunikacije – dijalog. Svi smo vidjeli kako se ponaša vlasnik KAP-a Veselin Pejović pred kamerama, a tek onda možemo da zamislimo kako se ponaša sa radnicima. Krajnje je ne ljudski da su radnici KAP-a punih osam godina od kada je Pejović na čelu ove komapnije lišeni prava na godišnjih odmor, da im je zabranjeno sindikalno djelovanje, kao i da im beneficirani radni staž nije plaćen. Pejović bude iskren i prema sebi i prema drugima i da konačno počne da razmišlja o radnicima. Obaveza svakog poslodavca je da razmišlja o budućnosti svojih zaposlenih. Zbog toga, Pejovićeva dužnost je da prestane da svojim kanalima vrši pritisak na radnike KAP-a. Svi mi u posao ulazimo sa ambicijom da sebi i svojoj porodici priuštimo bolji život. Tako i radnici KAP-a žele da iskoriste prava koja su im zakonom zagarantovana“, navode u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja