Radnik u jami Zagrad, Mehmet Berberoglu, teško povrijeđen

 Radnik u jami Zagrad, Mehmet Berberoglu, teško povrijeđen

Foto:montemine.com

U noći između 7. i 8. decembra desila se nezgoda u kojoj je tešku povredu na radu zadobio radnik u jami Zagrad, Mehmet Berberoglu. Ležište crvenog boksita „Zagrad” nalazi se 15 km istočno od Nikšića, u rejonu Nikšićke Župe.

,,Dana 8. decembra  2020. godine dežurna  služba Centra bezbjednosti Nikšić obaviještena je od strane službenika dežurne službe Centra bezbjednosti Podgorica da su u 06:59 časova obaviješteni od strane zdravstvenih radnika Kliničkog centra Podgorica da je kod njih dovezeno lice sa povredama i da se radi o državljaninu Republike Turske, Mehmetu Berberoglu, a koje povrede je zadobio na radu u preduzeću ,,Rudnici Boksita” u Nikšiću, te da su mu od strane dežurnog ljekara konstatovane teže tjelesne povrede”, saopštili su iz Uprave policije našoj redakciji.

 Kako navode u saopštenju, po dobijenom obavještenju u pomenuto preduzeće upućeni su policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić, koji su pronašli lice mjesta događaja, na rudarskom kopu u mjestu Zagrad, i isto obezbijedili po nalogu državnog tužioca u Nikšiću, koji je obaviješten o navedenom.

Foto: montemine.com

,,Uviđaj na licu mjesta je, po ovlašćenju državnog tužioca u Nikšiću, izvršila ekipa za vršenje uviđaja Centra bezbjednosti Nikšić, u prisustvu glavnog inspektora za rudarstvo. Službena dokumentacija formirana povodom predmetnog događaja biće upućena postupajućem državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću”, saopštili su iz Uprave policije.

Podsjećamo da je predsjednik Radničke partije i narodni poslanik Maksim Vučinić  iznio tvrdnju da je došlo do povrede radnika u jami Zagrad.

,,Više puta smo isticali da se zataškavaju povrede radnika, međutim kako među radnicima vlada strah zbog gubitka radnog mjesta, za nemile događaje u javnosti se ne zna”, kazao je tom prilikom Vučinić.

Avatar

Margita Bećirović Vulanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja