Radulović čestitao Dan državnosti Srbije: Prevazilaženjem razlika možemo postati primjer napretka regiona

 Radulović čestitao Dan državnosti Srbije: Prevazilaženjem razlika možemo postati primjer napretka regiona

Izvor: gov.me

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uputio je Nikoli Selakoviću čestitku povodom Dana državnosti Republike Srbije, koji se obilježava 15. februara, saopšteno je iz MVP-a.

„Samo kroz kontinuirani politički dijalog, zasnovan na principima ravnopravnosti, uzajamnog poštovanja i razumijevanja, možemo ostvariti bolju bilateralnu saradnju u korist naših građana“ – navodi se u čestitki.

“Prevazilaženjem razlika i njegovanjem dobrosusjedskih odnosa, dvije nezavisne države mogu postati primjer napretka našeg regiona i bliže saradnje svih država Zapadnog Balkana“, poručio je Radulović.

U čestitki se navodi da u predstojećem periodu fokus treba staviti na intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, turizma, saobraćaja i kulture.

Radulović je takođe naveo da je zajednička evropska perspektiva, između ostalog, „jedna od karika koja nas dodatno spaja, te da je Crna Gora spremna da doprinese daljoj integraciji našeg regiona u Evropsku uniju.“

„Očekujem da ćemo uskoro imati priliku i da lično razmijenimo mišljenja o svim temama od zajedničkog interesa“, zaključuje Radulović

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja