Radulović: Sve ono što bude interes Župe, Župljani će sami kandidovati

 Radulović: Sve ono što bude interes Župe, Župljani će sami kandidovati

zupa.today

Jučerašnja izjava Marka Kovačevića, nosioca jedne od izbornih lista koje učestvuju na sledećim opštinskim izborima, u kojoj je saopštio da će u sred Župe Nikšićke izgraditi fabriku glinice je krajnje neodmjerena, neprimjerna, vrijeđa i šalje jasnu poruku mještanima Župe da će i dalje morati da se grčevito bore za svoj opstanak, kazao je Predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka, Dragoljub Radulović.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Bio sam čvrstog uvjerenja da su 2008. godine, kada je tadašnja opštinska vlast krenula sa projektom uništavanja viška naoružanja, Župa i Župljani poslali jasnu poruku da više nijedan nazadan i retrogadan projekat koji ide na štetu mještana neće biti blagonaklono prihvaćen ni od jednog njenog dobromislećeg stanovnika“, naveo je Radulović. 

On je kazao da se mještani Župe sve vrijeme bore sa nagomilanim problemima u toj mjesnoj zajednici, kako bi uspostavili normalno funkionisanje njenih stanovnika.

„Sve ove godine unazad pokušavamo da se izborimo sa nagomilanim problemima koji ometaju normalno funkcionisanje svakog stanovnika Župe. Uložen je veliki trud svakog dobronamjernog Župljanina kako bi se nametnula bar iole ozbiljnija dinamika rješavanja svakog problema. Župa umjesto da je na račun svojih prirodnih bogatstava imala sve, dobila je uništene šume, napuštene rudokope, svako malo crvenu Gračanicu, uništene puteve“, dodao je Radulović.

On je kazao da su i mještani Župe u dobroj mjeri doprinijeli nemarnom odnosu prema njihovim problemima. 

„Što nam je stanje ovako u značajnoj mjeri smo doprinijeli i mi Župljani, koji smo nijemo posmatrali da naše mjesto polako gubi svoj sjaj. Sve ovo nas nije obeshrabrilo, pa smo zadnjih godina svojim djelovanjem, konačno Župu istrgli iz te letargije i nametnuli je kao mjesto koje želi razvoj, koje želi oporavak i rehabilitaciju, koje želi da joj se nadomjesti ono što joj je uzeto. Župa želi dobru infrastrukturu, Župa želi razvoj turizma, održiva radna mjesta, Župa želi što više djece u vrtiću, Župa želi punu školu đaka, Župa želi život. Taj život sigurno nije najavljena izgradnja fabrike glinice, jer čvrsto mislim da je Crnoj Gori dosta jedan Botun“, naglasio je Radulović.

„Stoga gospodine Kovačeviću, a i svi ostali politički učesnici nikšićkih lokalnih izbora, nema potrebe da nam obećavate i namećete vaša očigledno nazadna rješenja. Sve ono što bude interes Župe , Župljani će sami kandidovati, jer će to biti iz ugla njihovih potreba. Na lokalnim i državnim vlastima biće da se ti projekti realizuju. U protivnom imaće jasnu i nedvodmislenu reakciju Župljana, jer su se Župljani okrenuli sebi, jer Župi nema nazad. Tu fabriku glinice uz naš blagoslov podignite u svoj rodni kraj“, zaključio je Predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka, Dragoljub Radulović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja