Raspored polaganja eksterne mature

 Raspored polaganja eksterne mature

Fos media

Državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Martin Ćalasan predstavio je raspored polaganja predmeta učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Govoreći o eksternoj maturi, Ćalasan je saopštio da je odlučeno u dogovoru sa Ispitnim centrom da se pomjere termini polaganja pojedinih ispita.

Mala matura 13, 14. i 15. aprila

13. apriila polaže se maternji jezik i književnost,

14. – matematika,

15. – jedan nastavni predmet po izboru učenika.

Srednje škole

24. aprila – polaganje iz maternjeg jezika,

8. maj – termin za polaganje iz prvog stranog jezika,

19. maja – matematika,

Ispit iz nastavnog predmeta po izboru učenika 9. juna,

Izdavanje diploma do 21. juna najkasnije.

On je istakao da prosvjetni radnici čine sve što je u njihovomj moći kako bi učenici postigli maksimalna dostignuća. 

“Bili su i dalje su na visini zadatka. Smatram da je od marta do danas bilo mnogo prepreka i izazova u obrazovanju. Prirodno je da smo zabrinuti  izapitani o kvalitetu znanja. Ni učenicima ni nastavnicima ni roditeljima nije bilo jednostavno da se adaptiraju na nove okolnosti, ali su to uradili. Molim zaposlene u prosvjetu, učenike i roditelje da poštuju svi mjere“, dodao je on.

Za vakcinu prijavljeno preko 3500 prosvjetnih radnika

Ćalasan je kazao da su sproveli anketu o zainteresovanosti zaposlenih za vakcinaciju.

“Do danas do 14 sati se prijavilo preko 3500 hiljade za vakcinaciju. Svi zaposleni u prosvjeti iz PG obavljaće se u Domu vojske a o terminu će biti obaviješteni telefonski. Prosvjetari iz ostalih opština obaviće se na mjestima gdje se do sada obavlja. U petak novi presjek pravimo i razmotrićemo mogućnost da se i u onim opštinama gdje je sad onlajn nastava da se vrate učenici u škole, a posebno ćemo razmotriti mogućnost povratka učenika devetog razreda i maturanata“, pojasnio je on.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još