Restorani u Dubaiju nude popuste vakcinisanima od koronavirusa

 Restorani u Dubaiju nude popuste vakcinisanima od koronavirusa

Izvor: Pixabay

Tri restorana u Dubaiju nude popuste gostima vakcinisanim protiv koronavirusa, objavljeno je na društvenim mrežama u trenutku kada taj emirat usporava vakcinaciju zbog kašnjenja u isporukama vakcine Fajzer/Biontek.

Restorani, hoteli i prodavnice su otvoreni u Dubaiju, koji je ponovo otvorio granice za turiste kako bi oživio ovaj važan sektor za ekonomiju.

„Prva doza: 10 odsto popusta. Druga doza: 20 odsto popusta“, objavila su ta tri restorana na Fejsbuku i Instagramu, precizirajući da će za to biti potreban „dokaz“ poput ljekarske potvrde.

Dubai, jedan od sedam emirata koji čine Ujedinjeni Arapski Emirati, sredinom decembra pokrenuo je kampanju vakcinacije nakon što su odobrene kineska vakcina Sinofarm i američko-njemačka Fajzer/Biontek.

Zdravstvene vlasti su, međutim, za vikend najavile usporavanje vakcinacije Fajzerovom vakcinom zbog kašnjenja u isporuci, prenosi N1. 

U tom kontekstu, vlada je odlučila da ograniči određene aktivnosti i da pojača mjere fizičkog distanciranja. Vlasti su pozvale stanovnike da putem mobilne aplikacije prijave kršenja tih mjera. 

Prema zvaničnim podacima, više od dva miliona ljudi je primilo vakcinu od ukupno 10 miliona stanovnika. U Emiratima je registrovano više od 280.000 zaraženih koronavirusom, a gotovo 800 osoba je umrlo. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja