Saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima

 Saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima

Foto: unsplash

Učesnike u saobraćaju na putevima na jugu očekuju mokri i klizavi  kolovozi i mjestimično smanjena vidljivost,  a upozoravamo  i na moguće sitnije odrone. Na sjeveru zbog intenzivnih sniježnih padavina saobraca se usporeno i mjestimično otezano.Neophodno je vožnju prilagoditi vremenskim i saobraćajnim uslovima. saop[teno je iz AMSCG.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Marezu, saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz kraće obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.Do 28.12.2020 godine zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje-Špiljani, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 11.00 i od 13.00 do 16.00 sati. U preostalom vremenskom periodu saobraćaj će se regulisati semaforskom signalizacijom.

Na putu Dinoša–Cijevna Zatrijebačka do 30.12.2020. god. zbog asfalterskih radova dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 30.12.2020. godine zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.Do završetka radova na rekonstrukciji puta Lubnice–Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 2 sata u terminu od 07.00 do 17.00 sati.

U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno, osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje-Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče koji se obavlja u periodu od 7 do 19 sati.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja