Savjetuje se oprezna vožnja zbog odrona

 Savjetuje se oprezna vožnja zbog odrona

Foto: Unsplash

Učesnike u saobraćaju ovog jutra ocekuju  suvi kolovozi u južnim predjelima. Na sjeveru ima ugaženog  snijega na kolovozu, a mjestimično je izražena poledica. Upozoravamo na  povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina.i.Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu, javljaju iz AMSCG.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak kamionima sa prikolicom i sleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

Na putnom pravcu Berane-Rožaje obustavljen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica,dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja.U periodu od 18.01.2021 do 18.04.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo  se  9  saobraćajnih nezgoda  u kojima je 1 osoba nažalost poginula, a 7  osoba je   zadobilo lake povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još