SD Nikšić: Politička korupcija na ponovljenim izborima u Goliji, nula ostaje nula

 SD Nikšić: Politička korupcija na ponovljenim izborima u Goliji, nula ostaje nula

Rezultati ponovljenih izbora na biračkom mjestu Javljen, u Goliji, nijesu promijenili raspored mandata u lokalnom parlamentu, ali su pokazali mnogo toga, saopštile su Socijaldemokrate Nikšić.

„Prvo, ovi izbori su očigledan dokaz političke korupcije. URA, koja je na tom biračkom mjestu prije 3 sedmice, od 36 izašlih birača dobila 0 glasova, ovog puta imala je čak 28. Dakle, sasvim je evidentno da su svi glasovi tada opozicionih koalicija na lokalnom nivou ciljano prebačeni ovoj partiji, tj. njihovoj listi, kako bi dobili još jedan mandat u lokalnoj skupštini koji, sasvim očigledno, nijesu zaslužili. Bila su potrebna još 4 glasa koja su i 14. marta, kao i juče, na ponovljenim
izborima, otišli koaliciji Evropski tim za Nikšić. I pored neviđenih pritisaka, prijetnji i ponuda, glasači naše koalicije pokazali su da se ne mogu zastrašiti i da nijesu na prodaju“, navode iz SD-a.

Oni dalje navode da je ovo biračko mjesto pokazalo, „jasnije nego ikad da je URA trojanski konj velikosrpskog projekta“.

„Jer kako drugačije objasniti činjenicu da su im koalicije Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija poklonile sve svoje glasove na tom biračkom mjestu. Uz to su i konstituenti koalicija Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija, sudjelujući u ovakvom pokušaju prekrajanja izborne volje građanki i građana Nikšića, pokazali svoje pravo, nedemokratsko lice.

Na kraju, ostaje nam da zaključimo samo jedno – plan tradicionalnih i prirodnih koalicionih partnera da oslabe koaliciju Evropski tim za Nikšić ponavljanjem izbora na ovom biračkom mjestu u potpunosti je propao. A glasači iz mjesta Javljen, 7 časnih i čestitih ljudi, poslali su URI poruku koja će zadugo odjekivati Nikšićem – nula ostaje nula čak i kada se izbroji 28 glasova“, zaključili su iz SD-a.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još