SD: Nikšićki Dom zdravlja je dobijao najviše ocjene od SZO, Adžić su targetirali

 SD: Nikšićki Dom zdravlja je dobijao najviše ocjene od SZO, Adžić su targetirali

Izvor: PR Centar

Najava da će sjutra biti smijenjena direktorica nikšićkog Doma zdravlja Ljiljana Adžić, predstavlja klasičan primjer revanšizma, kažu u SD-u, na čijem je čelu Ivan Brajović.

Saopštenje SD-a prenosimo u cjelosti: 

U vremenu kada Crnom Gorom i dalje bjesni epidemija COVID-19, ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, umjesto da podnese odgovornost zbog enormnog broja izgubljenih života za nepuna četiri mjeseca njenog mandata, smjenjuje direktoricu Doma zdravlja Nikšić koja, od dolaska na to mjesto (10. mart prošle godine – sami početak epidemije u Crnoj Gori), za svoj radni angažman dobija samo i isključivo pohvale.

Važno je napomenuti da je Dom zdravlja Nikšić, od strane eksperta Svjetske zdravstvene organizacije, dobio najveće ocjene i označen kao primjer kako treba organizovati COVID centar.

Važno je, takođe, istaći da je iza doktorke Adžić, svojim potpisima, stalo 2/3 zaposlenih iz Doma zdravlja – zato što se radi o direktorici koja je, rame uz rame sa svojim zaposlenima, obavljala poslove od ulaza u DZ, preko hladnog lanca, do poslova organizacije i menadžmenta.

Pitamo se, šta je onda problem da se, u vremenu najsloženije epidemiološke situacije do sad u Nikšiću, poseže za ovakvom smjenom. Zašto se, na najprizemniji način, targetiraju zdravstveni radnici u DZ Nikšić koji danonoćno, već duže od godinu dana, mukotrpno rade kako bi sačuvali zdravlje naših građana i zašto se nipodaštava njihov rad?

Da li je doktorka Adžić kažnjena zato što je javno iznijela probleme – da usljed objektivnih okolnosti nedostaje medicinskog kadra u Domu zdravlja Nikšić i da, uprkos tvrdnjama predstavnika Ministarstva zdravlja, ljekova kao što su longacef i amikacin nema

Navedenih ljekova u nikšićkom Domu zdravlja nema ni dan danas i to je ono što najviše boli ministarku zdravlja – nesposobnost da, pored nabavke vakcina, izvrši najobičniju nabavku medikamenata potrebnih za liječenje COVID, ali i ostalih pacijenata.

Svakako, kada nikšićka i crnogorska javnost vide za koga je to mjesto planirano, sve će biti mnogo jasnije.

Ministarki, umjesto što zdravstvenu politiku vodi smjenjujući dokazane profesionalce i ljude koji na najbolji način obavljaju svoj posao, poručujemo da konačno počne da sebavi svojim poslom, a to podrazumijeva vođenje zdravstvene politike i zaštitu života naših građanki i građana.

Kad to završi, neka se pozabavi, recimo, nezakonitim zapošljavanjem nemedicinskog kadra u nikšićkoj bolnici, devet dana pred lokalne izbore, pa neka razmisli da na osnovu toga smijeni aktuelnog direktora bolnice, funkcionera vladajućih Demokrata.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još