SD:,,Krivokapić i Abazović nastavljaju da brukaju Crnu Goru“

 SD:,,Krivokapić i Abazović nastavljaju da brukaju Crnu Goru“

Izvor: SD

Socijaldemokratska Crna Gora SD saopštila je da rijaliti šou, u kojem je nova Vlada Crne Gore ponovo u glavnoj ulozi, juče dobio svoj nastavak.

,,Premijer je, kako rekoše iz njegovog kabineta, u privatnom neobaveznom razgovoru onako usputno i opet tajno, u maniru odanog poštovaoca lika i djela osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao neustavni praznik! Razumijemo da Krivokapić i Abazović moraju da zasluže povjerenje četničkog vojvode Andrije Mandića zahvaljujući čijim glasovima su i izabrani, ali nezavisno od toga ne prestajemo da se pitamo do kad će predstavnici rijaliti Vlade da nastave da brukaju Crnu Goru i njene gradjane u domaćim i međunarodnim okvirima? To što sebe brukaju, najmanje nam je važno. Tako na primjer potpredsjednik Dritan Abazović, u želji da gasi neviđeni diplomatski požar koji je izazvao njegov šef Zdravko Krivokapić ustvrdi da se zvanična politika Vlade vodi preko zvaničnih kanala komunikacije. Što samo po sebi ne bi bilo čudno da to nije saopštio nezvanično, preko svog tviter profila, i to u nediplomatskoj prepisci sa lažnim tviter nalogom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića“, navedeno je u saopštenju SD-a.

Kako ističu u SD-u, jedino gore od diplomatskog skandala koji su juče izazvali je Krivokapićevo i Abazovićevo pravdanje. 

U toj partiji poručuju Krivokapiću da, od momenta otkako je izabran na tu funkciju, ne može privatno činiti jedno, a kao predsjednik Vlade drugo.

,,To se zove odgovornost prema državi i funkciji koju obavljate. Prošlo je vrijeme, gospodine Krivokapiću, kad ste privatno mogli da dočekujete četničke velikane i osuđene teroriste. Danas ste, nažalost građanske i sekularne Crne Gore, Vi njen premijer. Krajnje je vrijeme da u skladu sa tim počnete i da se ponašate. Vjerujemo da je nakon svega mjesec dana rada nove Vlade svima, a posebno međunarodnoj zajednici jasno da i oni i mi imamo posla sa nezobiljnom klerikalnom kameleonskom družinom, koja ugrožava temeljne vrijednosti savremene evropske Crne Gore, okrenute ka civilizovanim evropskim i evroatlantskim zapadnim vrijednostima, čemu su najveća prijetnja upravo Krivokapić, Mandić, Milačić, Abazović i ostali, koji neposredno učestvuju u Vladi, ili je u Parlamentu podržavaju“, zaključeno je u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja