Sergej Sekulović po instrukcije za postavljanje ograda na Cetinju išao kod Joanikija

 Sergej Sekulović po instrukcije za postavljanje ograda na Cetinju išao kod Joanikija

Izvor: Youtube, Screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i v.d. direktora Uprave policije Vesko Damjanović, po instrukcije za organizaciju i postavljanje barikada oko Cetinjskog manastira za vrijeme nalaganja badnjaka, otišli su u Hram Hristovog Vaskresenja i tamo uputstva dobili od episkopa Joanikija i ostalih predstavnika SPC, tvrde u Savjetu mladih DPS-a.

Saopštenje Savjeta prenosimo u cjelosti: 

Ne samo da je nedopustivo da se manastir na Cetinju ograđuje, već je skandalozna i činjenica da dvojica državnih službenika, umjesto da sastanke održavaju u institucijama, odlaze na noge sveštenim licima po hramovima. Što zapravo i ne čudi, jer je ova vlada i sastavljena u jednom od takvih vjerskih objekata. 

Ovim činom, samo je nastavljena serija snishodljivih poteza državnih organa,  prema jednoj vjerskoj zajednici.

Kao što je i protivpravni i nasilni pokušaj usvajanja Predloga izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti, u sred noći i tačno na dan donošenja zakona koji nije bio po volji SPC, klasična demonstracija podaništva države, srpskoj crkvi i neuspio pokušaj da joj se izmjene zakona uruče kao praznični poklon.

I na kraju, vjerujemo da to što su vanredna sjednica Skupštine, i ponovljeno glasanje, zakazani na dan Svetog Jovana Krstitelja, isto “slučajnost”, kao i sve ostale slične “koincidencije” kojima svjedočimo od kada se razni nivoi državne vlasti u Crnoj Gori nadmeću ko će pokazati veću snishodljivost prema srpskoj crkvi.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja