Simović još jednom poziva Institut da razmotri organizovanje Novogodišnjeg bazara

 Simović još jednom poziva Institut da razmotri organizovanje Novogodišnjeg bazara

Foto: FOS Media

Opština Nikšić pozvala je Institut za javno zdravlje da još jednom sagleda sve činjenice i propiše epidemiološke smjernice za bezbjedno održavanje Novogodišnjeg bazara i klizališta za djecu na otvorenom.

U obraćanju Insitutu, koje potpisuje predsjednik nikšiće opštine Milutin Simović, traži se pomoć u prepoznavanju važeće mjere kojima su zabranjene ove aktivnosti, kao i tumačenju dozvoljenih aktivnosti sa dokazano mnogo većim epidemiološkim rizikom.

,,Zbog brojnih obraćanja ugostitelja koja dobijamo od jutros, pozivamo vas da nam pomognete u tumačenju odluke o zabrani rada ugostiteljskih objekata u danima praznika, uz strogo poštovanje propisanih mjera”, poručili su u Opštini Nikšić, dodajući da su kroz dosadašnje aktivnosti pokazali punu posvećenost zajedničkoj borbi protiv pandemije i puno razumijevanje i solidarnost prema realnim potrebama i izazovima sa kojima se suočavaju Nikšićani.

Kako su objasnili, najmlađi sugrađani već duže vrijeme su  uskraćeni za brojne aktivnosti, što utiče na njihovo odrastanje.

,,Naša namjera je bila da im na ovaj način, u susret praznicima, vratimo makar dio onoga što im pripada, ponavljamo, u bezbjednim i strogo kontrolisanim uslovima”, rekli su u Opštini.

Oni su naveli i da su, uvažavajući epidemiološku situaciju, tradicionalni Sajam lokalnih proizvoda, koji se održavao u Sportskom centru, organizovali online.

,,Time smo brojnim preduzetnicima, zanatlijama i poljoprivrednicima omogućili da plasiraju proizvode i tako obezbijede sredstva za egzistenciju svojih porodica. Sa istim ciljem Opština Nikšić je pristupila organizaciji Novogodišnjeg bazara na otvorenom na centralnom gradskom trgu površine 7.000 kvadrata sa 16 kućica”, naveli su u Opštini.

Umjesto propisivanja uslova od struke, kako su istakli, dobili su iz Instituta kojim se apeluje da se otkažu ove aktivnosti.

,,Razlog našeg obraćanja bio je izraz odgovornosti i potrebe propisivanja mjera od strane struke, kao što su vjerujemo, propisane za Novogogdišnji bazar u Herceg Novom, za rad otvorenih i zatvorenih tržnica i pijaca širom Crne Gore, tržnih centara, banaka i brojnih drugih djelatnosti”, zaključili su u Opštini Nikšić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja