SIMOVIĆ: Nikšić je uvijek bio rasadnik posvećenih, odgovornih i sposobnih generacija

 SIMOVIĆ: Nikšić je uvijek bio rasadnik posvećenih, odgovornih i sposobnih generacija

foto: rtnk

Predsjednik opštine mr Milutin Simović danas je organizovao video konferenciju sa nikšićkim studentima, koji uspješno pohađaju naprestižnije univerzitete širom svijeta. Na konferenciji su učestvovali Miloš Nikolić, Marko Barović, Petar Knežević, Nevena Mušikić, Vanja Miljanić, Rade Dačević, Milena Nikolić, Jovana Purović, Pavle Vulanović i Vladimir Bošković.

Predsjednik je istakao da mu je drago što su putem video poziva uspjeli da zajedno naprave nikšićki most koji povezuje cijeli svijet, od Vašingtona, preko Toronta, Osla, Drezdena, Milana, Barija, Ljubljane, Kopra, Moskve do Abu Dabija.

,,Nikšić je uvijek bio rasadnik posvećenih, odgovornih i sposobnih generacija, spremnih za najviše domete“, naglasio je Predsjednik.

On je istakao da su oni jedni od njih i da mu je zato posebno zadovoljstvo da sa njima podijeli iskustva i da se održe bliske, iskrene i neraskidive veze našeg grada sa svojom djecom.

Predsjednik ih je upoznao da se u lokalnoj samoupravi svakodnevno ulažu napori kako bi bili što bolji servis građanima i preduzetnicima, sa ciljem unapređenja ukupnih uslova za život i rad.

Takođe, Simović je izrazio nadu da će se oni nakon završenih studija i ostalih obaveza vratiti u svoju zemlju i svoj rodni grad i naglasio da napredak našeg grada možemo obezbijediti samo ako objedinimo i aktiviramo sve izdašne potencijale kojima raspolažemo, posebno ljudske, a naročito mlade, vrijedne i uspješne kao što su oni i brojni mladi koji su u Nikšiću.

Ovom prilikom studenti su iskazali zadovoljstvo zbog održavanja današnje video konferencije, prije svega zbog uspostavljanja komunikacije sa svojim gradom, ali da se nadaju da će oni zajedno biti dio tima koji će doprinijeti razvoju Nikšića i Crne Gore. Naglasili su, da gdje god nastavili svoje karijere, uvijek će biti tu za svoj grad i sa zadovoljstvom su prihvatili da budu mentori iz svojih oblasti u projektu „Krenimo zajedno“.

Studenti su iznijeli svoju spremnost da u narednom periodu svojim sugestijama, idejama i inicijativama pomognu da se u našem gradu realizuju inovativni i novi projekti. Istakli su da gdje god bili, njihove misli i srce su u Nikšiću.

Na kraju, predsjednik Simović je izrazio sigurnost da će Nikšić, osnažen znanjima, vještinama i iskustvima koja će oni donijeti sa svih strana svijeta i dalje biti crnogorska uzdanica, mjesto koje svi sa ponosom zovemo našim domom.

izvor: rtnk

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još