Simović obišao romske porodice i dnevni centar ,Defendologija“

 Simović obišao romske porodice i dnevni centar ,Defendologija“

Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Milutin Simović sa saradnicima danas je obišao Dnevni centar za djecu i porodicu ,,Defendologija“ kao i romske porodice u naseljima Gračanica i Brlja. Bila je to prilika da pripadnici RE populacije ukažu na svoje probleme.

Jačanje podrške i rješavanje problema ranjivih grupa jedan je od ciljeva Lokalne uprave. Prilikom današnje posjete Dnevnom centru za djecu i porodicu Defendologija Simović se upoznao  sa načinom rada Centra, aktivnostima, ali i problemima. Ovaj centar ima preko 100 korisnika, a zaposleni se trude da kroz brojne aktivnosti utiču na njihov što bolji položaj u društvu.

Želja Lokalne uprave je da i sa ovom najranjivijom i najviše marginalizovanom zajednicom ima dobru komunikaciju i saradnju u kontinuitetu.Tome će doprinijeti i predstavnik te zajednice u Opštini Nikšić.

Problemi oko 100 porodica RE populacije koje žive u naseljima Gračanica i Brlja odnose se na infrastrukturu, instalacije, rasvjetu, ali i komunalni otpad. Podrška Lokalne uprave znači mnogo, a partnerski odnos biće cilj i u narednom periodu.

Predsjednik Simović istakao je da će Opština voditi računa o svim kategorijama u društvu kako bi svi građani imali što bolje i kvalitetnije uslove za život. Potrebno je zajedničko zalaganje svih da bi i ugrožene grupe imale ista prava.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja