Simović: Opština Nikšić očekuje hitno pronalaženje i kažnjavanje počinilaca

 Simović: Opština Nikšić očekuje hitno pronalaženje i kažnjavanje počinilaca

Izvor: Opština Nikši

Opština Nikšić spremna je da sanira štetu nastalu na džamiji u tom gradu i očekuje od nadležniih državnih organa da hitno reaguju, pronađu i kazne počinioce, saopštila je lokalna uprava.

Predsjednik Opštine, Milutin Simović, rekao je da većinski Nikšić neće dozvoliti da grad postane sjedište “prljavog nacionalizma i aveti prošlosti” i u ime svih građana uputio izvinjenje i žaljenje zbog incidenta i skrnavljenja Hadži Ismailove džamije.

Simović je na sastanku sa predstavnicima Islamske zajednice, kako je navedeno, konstatovao da je u poslednjih godinu stvoren ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i ocijenio da se mora zajedno raditi na smirivanju tenzija i povratku na uvažavanje razlika, bez obzira kako se politički, nacionalno ili vjerski izjašnjavali.

Predstavnici Islamske zajednice, kako je saopšteno, naveli su da je muslimanska zajednica uznemirena zbog događaja i zamolili sve političke aktere da spuste tenzije, jer postoji strah da “kontrolisano širenje nacionalizma može ubrzo postati nekontrolisano”.

”Ovo nije napad na muslimansku zajednicu, nego na cio građanski Nikšić i nadamo se da će se uskoro moći opet živjeti finim i ugodnim životom, kao i do sada”, ocijenili su predstavnici Islamske zajednice.

Simović je, nakon sastanka, iskazao izvinjenje i žaljenje i Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću u telefonskom razgovoru.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja