Simović: Planovi za dalji razvoj Nikšića veoma ambiciozni

 Simović: Planovi za dalji razvoj Nikšića veoma ambiciozni

Foto: Pobjeda

 Novi predsjednik Opštine Nikšić i bivši šef Nacionalnog koordinacionog tijela NKT Milutin Simović istakao je da novu funkciju doživljava sa posebnom emocijom i motivacijom da doprinese daljem razvoju Nikšića. 

Kazao je da povjerenje koje je dobio za obavljanje nove funkcije doživljava isključivo kao odgovornost i obavezu, ističući da su planovi za dalji razvoj grada veoma ambiciozni, prenosi Pobjeda.

On je rekao da je stanje lokalnih javnih finansija veoma stabilno, što kako kaže, daje sigurnost za brojne izazove pred lokalnom vlašću.

,, Zarade se redovno izmiriju, izmiruju se obaveze prema dobavljačima i kreditima. U teškoj ekonomskoj godini sve planirane investicije su realizovane“, dodao je Simović.

On je istakao da se u prthodnom periodu radilo dosta i da se dosta uradilo.

,,Brojni su realizovani projekti u Nikšiću, brojni su projekti iz komunalne, putne infrastrukture, projekti koji su značajno doprinijeli razvoju kulture i sporta .Naši planovi su veoma ambiciozni“, poručio je Simović.

On je najavio i da će u narednom periodu voditi dijalog sa građanima, s namjerom da čuje njihovo mišljenje, tj. kako oni vide potrebe i prioritete grada.

,, Taj dijalog će biti po mjesnim zajednicama, gradskim kvartovima, prosto da čujemo glas građana. Već dobijamo sugestije da bi trebalo obratititi pažnju na ono što je život u gradu – kako da se poboljša rasvjeta, čistoća grada, pijačna i vanpijačna prodaja. To su teme o kojima moramo voditi računa, da vidimo kako da unaprijedimo infrastrukturu, sportske aktivnosti“, naglasio je Simović, prenosi Pobjeda.

Očekuje otvorenu komunikaciju sa građanima.

,, To je jedini kvalitetan dijalog dvosmjernosti. Mislim da je to najbolja moguća formula i potrudiću se da takvu komunikaciju generišem kod svojih sagovornika“, poručio je Simović.

Prema njegovim riječima, mladima se mora posvetiti posebna pažnja.

,, Mladima moramo dati priliku i šansu da saopšte svoja mišljenja i vizije i da u skladu sa njima realizuju određene aktivnosti“, dodao je novi predsjednik Opštine Nikšić.

Izvor: Pobjeda

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još