Simović posjetio Grahovo: Svi dogovoreni projekti gotovo u potpunosti i realizovani

 Simović posjetio Grahovo: Svi dogovoreni projekti gotovo u potpunosti i realizovani

Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović i potpredsjednik Dragan Perović, obišli su danas Mjesnu zajednicu Grahovo, kako bi se lično uvjerili da li su i u kojoj mjeri realizovani projekti koji su dogovoreni na sastanku u martu ove godine sa ciljem da se oživi ovo mjesto i stvore uslovi za kvalitetaniji život. Takođe, ovo je bila i prilika za konkretizovanje novih ideja i daljih aktivnosti.

Sadržajna posjeta dokaz je da su svi dogovoreni projekti gotovo u potpunosti i realizovani što potvrđuje odgovoran odnos lokalne uprave prema odgovornim ljudima sa Grahova.

Radujući se ponovnom dolasku na Grahovo i izražavajući zahvalnost na tradicionalnom gostoprimstvu, predsjednik Simović je podsjetio na 6. mart ove godine kada je na poziv prijatelja iz MZ, održan sastanak dobrih ljudi sa dobrim namjerama na kojem su dogovorene konkretne aktivnosti za dobro svih Grahovljana.

Danas, nakon ne tako dugog perioda, možemo konstatovati da smo najveći dio tada dogovorenih projekata i realizovali, kazao je predsjednik i predstavio sve ono što je urađeno, a bili su zahtjevi mještana ovog kraja. U partnerstvu sa Direkcijom za saobraćaj urađen je moderan saobraćajni prključak prema Grahovu, presvučen asfaltni zastor do samog ulaza u Grahovo i saniran tunel prema Nudolu koji je bio u kritičnom stanju, a značajan je ne samo za mještane, već i turiste koji sve češće posjećuju ovo mjesto. Zajedno sa Ministarstvom kulture, obnovljen je i osvijetljen memorijalni park ,,Ustanka i revolucije” koji sada izgleda onako kako i priliči tom obilježju antifašističke borbe koja je temelj savremene, moderne, građanske i evropske Crne Gore.

Foto: Opština Nikšić

Sanirana je i devastirana fasada na Crkvi Sv. Spasa na Grahovcu i rekonstruisan spomenik junacima sa Grahovca u znak sjećanja na ovu slavnu bitku iz 1858. godine koja je značajno doprinijela međunarodnom ugledu i širenju granica Crne Gore. Takođe, nedavno je revitalizovano i spomen-obilježje devet Petrovića koji su poginuli 1836. godine na Čelinskom potoku, zaključujući da na svim ovim spomenicima treba da piše ,,Spomenik je vašega junaštva Crna Gora i njena sloboda” i da se uvijek toga podsjećamo i da nam to uvijek bude putokaz za sve ovovremene i buduće izazove.

Predsjednik je još kazao da je Opština Nikšić završila radove na rasvjeti i da su radovi na adaptaciji školske sale i ambulante u toku, a posebno je apostrofirao značaj završenih radova na brani Grahovskog jezera kako bi se spriječio gubitak vode koja je veoma važna za navodnjavanje plodnog grahovskog zemljišta.

U ime mještana, predsjednik MZ Grahovo Radovan Vučković, izrazio je zadovoljstvo što se posljednjih godina vraća život na Grahovu koje je istorijsko mjesto i posjeduje veliki potencijal kako za poljoprivredu, tako i turizam. Posebno je istaknuta zahvalnost privredncima ovog kraja Ljubu Miloviću, Milivoju Kosoviću i Slavku Vaviću koji su pokazali društvenu odgovornost i dali doprinos realizaciji projekata na Grahovu.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja