Simović potpisao ugovor za kupovinu 57 odijela za prilaz vatri

 Simović potpisao ugovor za kupovinu 57 odijela za prilaz vatri

Foto:RTNK

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović potpisao je danas ugovor sa doo „Centroslavija“ Podgorica za kupovinu 57 odijela za prilaz vatri, vrijednosti 65.176,65€.

Iz Opštine podsjećaju da je u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za kvalitetno obavljanje veoma značajnih i specifičnih poslova Službe zaštite i spašavanja, lokalna uprava u proteklom periodu realizovala više aktivnosti

„Uspješnom saradnjom stručnih službi Opštine Nikšić sa komandirima smjena i njihovim zamjenicima  završen je idejni projekat Vatrogasnog doma. U okviru projekta „Sačuvajmo Šume“ nabavljeno je 65 pari čizama za šumske požare i isto toliko zaštitnih rukavica, kao i 50 zaštitnih naočara“, podsjetili su iz lokalne uprave.

Iz preostalih sredstava iz FLAT projekta nabavljena su tri odijela za spašavanja na vodi i u poplavama i komplet odijelo za vozača motornih sanki. Takođe, nabavljene su, kako dodaju, radne uniforme za 65 zaposlenih.

Za potrebe spašavanja u sniježnim uslovima nabavljene su i teretne motorne sanke, kao i terensko vozilo koje se može koristiti za  transport sanki i plovila do mjesta intervencije. Ovo terensko vozilo će se, kako su kazali, takođe koristiti i za manje intervencije sa kojima se zaposleni u ovoj Službi svakodnevno susreću.

Iz Opštine navode da je vrijednost navedenih aktivnosti  oko 110.000 eura, i to 97.000 eura iz budžeta Opštine Nikšić, a ostatak iz sredstava odobrenih projektima.

Izvor: RTNK

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja