Simović predstavio projekat „Krenimo zajedno“

 Simović predstavio projekat  „Krenimo zajedno“

Foto: Opština Nikšić

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekat „Krenimo zajedno“, kao poseban vid podrške za nezaposlene, mlade ljude od 18 do 35 godina strosti, koji imaju inovativne ideje, a nemaju način da ih ostvare.

Projekat su predstavili predsjednik Opštine Nikšić, mr Milutin Simović, koordinator projekta Jelena Kontić i saradnik na projektu Igor Jovanović.

Predsjednik Opštine je naglasio da je ovo jedan od projekata koji je usmjeren ka mladima Nikšića koji će u narednom periodu biti pod posebnom brigom i pažnjom, a lokalna uprava će stvoriti pretpostavke da mladi  iskažu svoju kreativnost, inovativnost i znanje.

„Krenimo zajedno“ je projekat  koji će imati kontinuiranu logističku i finansijsku podršku Opštine Nikšić, istakao je predsjednik, uz konstataciju da mladi ljudi ne treba da budu sami u procesu razvoja svojih ideja, već je neophodno pružiti im mentorsku podršku i ohrabrenje.

Foto: Opština Nikšić

Jelena Kontić, koordinatoraka projekta je naglasila da je projekat koncipirana kao platforma za razvoj ideja, razmjenu iskustava i mentorski, koordiniran rad. Evaluaciona komisija će sa pažnjom i na osnovu jasno utvrđenih kriterijuma pregledati i rangirati pristigle aplikacije, a potom izdvojiti do 15 najbolje ocijenjenih. Potrudićemo se da naizgled raznorodne ideje i profile kandidata povežemo na način gdje bi svako u svom domenu mogao da pruži navjeći doprinos u realizaciji konkretnih zadataka, istakla je Kontić.

Igor Jovanović, saradnik na projektu, kazao je da je poziv raspisan danas i objavljen na sajtu Opštine Nikšić www.niksic.me i da će trajati do 18. decembra. Očekuje se veliki broj prijavljenih, a svakako će najkretivnije ideje dobiti podršku. Podrška će se realizovati iz Fonda za talente, u koji će participirati Opština Nikšić, a pozvaće i privrednike Nikšića  da daju svoj doprinos formiranju i održivosti tog fonda.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja