Simović prisustvovao redovnoj sjednici Upravnog odbora FK Sutjeska

 Simović prisustvovao redovnoj sjednici Upravnog odbora FK Sutjeska

Foto: FK Sutjeska

Predsjednik Opštine Nikšić mr Milutin Simović juče je prisustvovao IV redovnoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sutjeska – Nikšić.

Na sjednici je analizirana godina na izmaku, prezentovani su finansijski i izvještaji o poslovanju svih segmenata kluba, a razgovaralo se i o planovima za budući period.

Evidentno je da prethodna godina nije zadovoljila ambicije Kluba u rezultatskom smislu, a uprkos globalnoj pandemiji COVID-19, konstatovano je da je finansijska situacija u Klubu dobra. Zarade zaposlenih, obaveze prema dobavljačima, kao i obaveze prema državi izmirivane su redovno.

Pri kraju je izgradnja zapadne tribine Gradskog stadiona, postavljanje balon sale koju će koristiti sve selekcije Kluba očekuje se u januaru 2021., a u planu je još nekoliko infrastrukturnih projekata, prvenstveno reflektorsko osvijetljenje pomoćnih terena i rekontrukcija istočne tribine Gradskog stadiona.

Završetkom planiranih investicija svim selekcijama FK Sutjeska biće omogućeni idealni uslovi za rad i napredak.

Nova tribina, sa planiranim pripadajućim sadržajima, pružiće i odlične uslove za gledaoce, a posebno najmlađe ljubitelje fudbala u našem gradu, od kojih željno očekujemo podršku sa tribina i za koje se nadamo da će u što većem broju dolaziti na stadion, čim mjere i preporuke to budu dozvoljavale.

Predsjednik Simović je članove Upravnog odbora informisao o planovima i namjeri lokalne uprave da u narednom periodu pruži značajan podsticaj daljem razvoju sporta u Nikšiću, jer je naš grad uvijek bio prepoznat po izvrsnim rezultatima sportista i sportskih kolektiva. Istakao je da najveću pažnju treba posvetiti i obezbijediti dodatnu odgovornost prema mladim selekcijama.

„Fudbalski klub Sutjeska je najpoznatiji nikšićki sportski brend, koji i u budućem periodu treba da bude ponos svih građana Nikšića. Klub treba da prihvati svoju ulogu u društvenom životu grada, i bude i dalje klub za ponos svih Nikšićana, prepoznatiljive publike i adresa okupljanja i posebne brige prema svim mlađim selekcijama. Za sve to je potreban rezultatski iskorak u odnosu na 2020. godinu, koji smo sigurni da možemo napraviti isključivo ako poseban akcenat stavimo na brigu o mlađim selekcijama kluba i razvoju mladih fudbalera, kojima ćemo se maksimalno posvetiti kroz stručan timski i individualni rad“, zaključio je Simović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja