Simović se sastao sa predstavnicima ZS povjereništva Nikšić, planirana izgradnja zgrade za potrebe zdravstvenih radnika

 Simović se sastao sa predstavnicima ZS povjereništva Nikšić, planirana izgradnja zgrade za potrebe zdravstvenih radnika

Foto: Opština Nikšić

Na inicijativu predstavnika zdravstvenog sindikalnog povjereništva Nikšić, danas je organizovan sastanak sa predsjednikom Opštine, g-dinom Milutinom Simovićem, kako bi se sagledala mogućnost za izgradnju još jedne zgrade za potrebe zdravstvenih radnika sa teritorije opštine Nikšić.

Predsjednik Opštine je istakao da Opština Nikšić sada, kao i u prethodnom periodu razumije potrebu zdravstvenih radnika, za ono što je važno za svakog čovjeka, a to je obezbjeđivanje krova nad glavom i sigurnost doma, i to na realan i prihvatljiv način.

Predsjednik Simović je naglasio da sada postoji i razlog i obaveza više, da se izađe u susret očekivanjima zdravstvenih radnika, a to proističe iz činjenice da zdravstveni radnici u Nikšiću, već godinu dana biju danonoćnu bitku sa virusom KOVID – 19, i to čine na profesionalan, etičan i ljudski način.

Simović je kazao da nas to sve dodatno navodi na opredjeljenje da urgentno izađemo u susret očekivanjima zdravstvenih radnika i iznio predlog lokacije koja bi bila dodijeljena za izgradnju stanova, kao i namjeru lokalne uprave da Sindikalnu zdravstvenu zadrugu oslobodi plaćanja komunalija i pruži tehničku podršku u izradi projektne dokumentacije.

Predsjednica Sindikalnog povjereništva Nikšić i Sindikalne organizacije Opšte bolnice Nikšić Željka Vasiljević, zahvalila je predsjedniku na brzoj reakciji i organizovanju sastanka, kao i ponudi koja im je predočena. Ona je istakla da su u istom aranžmanu, prije par godina, u Nikšiću napravljene dvije zgrade sa 70 stanova za zaposlene u zdravstvenom sistemu Nikšića, na čemu su neizmjerno zahvalni Opštini Nikšić.

Dogovoreno je da se razgovori i aktivnosti na realizaciji ovog projekta nastave odmah u narednim danima.

Sastanku su prisustvovali i Stana Labudović – predstavnica Sindikata Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ Brezovik i Joković Momir, predsjednik Sindikata Doma zdravlja Nikšić . 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja