Simović: Udruženju penzionera 3.000 eura

 Simović: Udruženju penzionera 3.000 eura

Foto: Opština Nikšić

Predsjednik opštine Milutin Simović, danas je razgovarao sa predstavnicima Udruženja penzionera Nikšić. Prilikom posjete njihovim prostorijama, naglasio je da je uvijek zadovoljstvo razgovarati sa sugrađanima, koji su značajan dio života, ličnog i profesionalnog podarili Nikšiću i koji pripadaju generaciji koja je doprinosila razvoju našeg grada. 

Pitanjima od značaja za penzionere, bavio sam se i u Vladi, sa pozicije potpredsjednika, prevashodno u dijelu kreiranja novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, naglasio je predsjednik Simović i dodao da je ovo zakonsko rješenje omogućilo povećanje iznosa najniže penzije i obezbijedilo povoljniji obračunski period za nove penzionere. Istakao je da aktivnosti na unapređenju života za penzionere moraju biti nastavljene i u narednom periodu. 

Za rješavanje stambenih problema penzionera, Opština Nikšić imala je puno razumijevanje, i proteklih godina svesrdno je pomagala Udruženju u rješavanju ovog značajnog pitanja, u saradnji sa Vladom Crne Gore i Fondom PIO. 

U tu svrhu izgrađene su dvije stambene zgrade sa 160 stanova, gdje je Opština Nikšić obezbijedila zemljište vrijednosti 200.000,00€ i oslobodila plaćanja komunalija u iznosu od 320.000,00€.

Takođe, Opština Nikšić je svoje učešće imala i u vidu izrade projekta, tehničke dokumentacije i nadzora, čija je vrijednost oko 200.000,00€.

Sve ovo je, uz značajnu podršku Vlade, doprinijelo da u krajnjem cijena m2 u novogradnji iznosi 310,00€ po m2, što je bila najpovoljnija cijena na teritoriji Crne Gore. 

Predsjednik Simović je naglasio da još oko 200 penzionera u Nikšiću, nema riješeno stambeno pitanje, od kojih su mnogi godinama uplaćivali sredstva u stambene fondove, i da je Opština Nikšić odlučna da obezbijedi zemljište, i kao suinvestitor oslobodi plaćanja komunalija, a da se očekuje od nadležnog ministarstva i Fonda PIO da obezbijede dosadašnji nivo podrške.

Takođe, predsjednik Simović je saopštio odluku da će lokalna uprava, kao jednokratan vid podrške Udruženju penzionera Nikšić, uplatiti 3.000,00€, za njihove aktivnosti, naglašavajući da su vrata lokalne uprave uvijek otvorena za sve naše sugrađane. 

Predsjednik Udruženja penzionera Nikšić, Ivan Krsmanović, kao i ostali prisutni penzioneri zahvalili su Predsjedniku na posjeti, kao i iskazanoj namjeri da lokalna uprava obezbijedi značajnu podršku za rješavanje stambenih pitanja penzionera.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja