Sinoć privedena dva ugostitelja

 Sinoć privedena dva ugostitelja

Foto: FOS media

D.P. vlasnik ugostiteljskog objekta Room 56 i D.Č. vlasnik lokala Green Wood privedeni su sinoć nakon što su otvorili svoje objekte suprotno mjerama. Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću oni su lišeni slobode, a danas će, kako saznaje portal Onogošt, biti privedeni kod tužioca.

D.P. je, kako se navodi, ponovio krivično djelo nakon što je juče nakon saslušnja kod tužioca pušten uz krivičnu prijavu. U međuvremenu, portal Onogošt piše da porodica D.Č. ističe da u lokalu nije bilo gostiju.

„Lokal nije bio otvoren, niti je bilo gostiju. Samo je konobar bio u lokalu, jer smo juče samo šalterski preko prozora izdavali kafu za ponijeti. Poštujemo mjere, obilježena je distanca trakama. To isto može da potvrdi i policija, koja je sinoć došla“, kazala je za taj medij sestra vlasnika lokala, V. Č.

Podsjetimo prije dva dana, pored D.P. slobode je lišeno još šest nikšićkih ugostitelja nakon što su, uprkos zabrani, otvorili svoje objekte. Kako su nam juče kazali na takav potez odlučili su se kako bi ukazali da pod novim mjerama ne mogu da prežive i uputili apel državi za pomoć.

Oni su otvaranjem lokala počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Vlasnicima lokala Priča, Oktoberfest, Montenegro pab, Room 56, Floyd, Propaganda i Revolucija uručena je krivična prijava.

Novim mjerama radno ugostiteljskih objekata, izuzev hotela, je od 7 do 20h osim 24, 25, 30. i 31. decembra, kao i prvog, drugog, šestog, sedmog i osmog januara, kada je dozvoljeno samo pružanje usluga dostave hrane.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još