Situacija u vezi sa izbornim procesom u Nikšiću redovna

 Situacija u vezi sa izbornim procesom u Nikšiću redovna

Foto: rtnk

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović formirao je Operativni tim koji će nadzirati izborni proces u Nikšiću. Osim toga i Vlada je formirala tim koji će se primarno baviti obavještajnim radom. Kako je kazao državni sekretar za kontrolu rada policije Rade Milošević, situacija je za sada redovna.

S druge strane aktivista za ljudska prava Aleksandar Zeković smatra da nije dobro da među političkom elitom vlada nepovjerenje u policiju.

„Mi pratimo bezbjednosnu situaciju na nedjeljnom nivou, kretanje određenih ljudi, da li postoji opasnost, da li ima upliva ili nema drugih službi, drugih država… Sitacija je za sad redovna, ali mi smo u obavezi da to ispratimo, s obzirom na to da se stiče utisak da se u Nikšiću dešava nesto strašno i da moze doći do određenih eskalacija. Zbog toga postoje dva tima“, kazao je Rade Milošević.

U fokusu jednog tima biće obavještajni rad. Drugi će između ostalog, imati zadatak da ukazuje na nezakonitosti u radu policije, te da predlaže mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti. Postavlja se pitanje, da li je formiranje tih timova, rezultat nepovjerenja Vlade odnosno Ministarstva u nikšićku policiju.

„Ne mogu da prihvatim da u političkim elitama postoje određene rezerve pa i nepovjerenje prema određenim krugovima u policiji. Mislim da to nije profesionalan pristup, jer ukoliko postoje neke rezerve onda ćete ojačati nadzor nad njihovim radom“, kazao je Aleksandar Zeković.

A kada je u pitanju sastav operativnih timova, odnosno angažovanje Miloševića u njima, aktivista za ljudska prava Aleksandar Zeković, smatra da je sporno učešće onih koji su kako kaže prepoznati kao stranački funkcioneri.

„Zašto se u rad tako ozbiljnih radnih tijela uključuju lica koja profesionalno ne pripadaju bezbjednosnom sistemu, čak dodatno imamo problem da su to i stranački funkcioneri i prepoznati funkcioneri partija koje učestvuju na lokalnom nivou na lokalnim izborima. Ono što zaista smatram problematičnim upravo sa te profesionalne strane, jeste da je to po meni nepotrebna kompromitacija „, kazao je Zeković.

S druge strane, Milošević ističe da je on državni sekretar za kontrolu rada policije.

„Dozvolićemo uvid u ono što ne ugožava ničiju privatnost da se vidi šta tim traži, šta kontroliše pa će biti lako procijeniti da li se tu vrši politički uticaj ili ne“, kazao je Milošević.

Izvor: rtnk

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja