Sjutra počinje regionalni evroatlantski Kamp REAC, prijave za učešće u toku

 Sjutra počinje regionalni evroatlantski Kamp REAC, prijave za učešće u toku

Foto: Ilustracija

Regionalni Evroatlantski Kamp REACT, 13. po redu počinje sjutra, 21. decembra, pa iz Nevladine organizacije „Alfa centra“, koja je organizator pozivaju sve mlade da se prijave.

Zbog virusa korona ovogodišnji REACT biće prilagođen novom inovativnom formatu koji će kombinovati događaj „on-site” i “online”. Ovaj novi fleksibilni format, kako su saopštili iz Alfa centra, obezbijediće prenos svih sesija uživo onima koji žele da prate i aktivno učestvuju u diskusijama putem društvenih medija i online platformi.  

,,Realizacijom REACT-a ALFA Centar daje doprinos u edukaciji  i vaninstitucionalnom obrazovanju mladih ljudi iz velikog broja zemalja Evrope i svijeta na teme: pomirenja i stabilnosti u regionu, evropskih i evroatlantskih integracija, regionalne saradnje i stabilnosti, odbrane, diplomatije i omladinske politike“, saopštili su iz „Alfa centra“.

,,Veliki broj mladih ljudi, koji su kao studenti pohađali REACT, već sada se nalazi na odgovornim mjestima na kojima se donose odluke od značaja za budućnost Crne Gore i regiona. Siguran sam da će, i ove godine, znanje i iskustvo koje ponesu sa REACT-a imati veliki i pozitivan uticaj ne samo na njihove živote i karijere već i na stabilnost i demokratski razvoj Crne Gore i regiona”, istakao je Miloš Perović, direktor ALFA Centra.

Za učešće se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina.

U okviru ovogodišnjeg REACT-a biće dodijeljena i nagrada „Aleksandar Šime Dedović“ za doprinos promociji evroatlantskoj misli u vidu jednokratne stipendije za najistaknutijeg učesnika.

Kriterijumi za nagradu: Obavezno dvodnevno učešće na vebinaru,  aktivnost i doprinos kvalitetnoj diskusiji i učešće na konkurusu za najbolji esej nakon završenog REACT-a.

Mladi se mogu prijaviti na sljedeći način: Kratak CV sa kontakt podacima dostaviti na mail info@reactmontenegro.me do 20. decembra.

Sve detalje možete naći na sajtu ALFA Centra www.alfacentar.org

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja