,,Slaba kontrola granica je politički motivisana uoči izbora u Nikšiću“

 ,,Slaba kontrola granica je politički motivisana uoči izbora u Nikšiću“

Izvor: SD

Kontrola granica je slaba i politički je motivisana, tvrde Socijaldemokrate.

Saopštenje SD-a prenosimo u cjelosti: 

Uporno odbijanje aktuelne vlasti da postroži režim kontrola na granicama za zemlje regiona je politički motivisani čin u susret izborima u Nikšiću.

U situaciji gdje su značajno postrožene gotovo sve unutrašnje mjere usljed drastičnog povećanja oboljelih od koronavirusa i preminulih, ne postoji racionalno i profesionalno opravdanje za potpuno otvorene i nekontrolisane granice prema regionu.

Dodatno, apelujemo na zdravstvene vlasti da stanu na put političkim zloupotrebama potvrda za putovanje iz jedne crnogorske opštine u drugu, koje su ogromne. 

Zaista  bi bilo suludo ne očekivati od građana da ne primijete gorenavedeno, kao i prijetnju zdravstvenih vlasti o mogućem zaključavanju države ali, gle čuda, baš za nekih desetak dana, odnosno nakon pripreme za izbore u Nikšiću. 

Dodatno, nemoguće je da zdravstvene vlasti, zajedno sa inspekcijskim organima, ne primjećuju ogromnu zloupotrebu potvrda za putovanja između opština. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da su članovi Vlade i parlamentarci iz Podgorice konstantno u Nikšiću.

Samo se sjetimo svakodnevnih kritičkih novinarskih i opservacija NVO oko učestvovanja državnih funkcionera u izbornim kampanjama, a sada je to očigledno postalo nekakav doprinos novoj demokratiji.

Uz katastrofalne brojke i činjenicu da su kovid kapaciteti gotovo popunjeni i da se moraju širiti, ova vlada bi morala da ima mnogo više obzira prema svojim građanima, a mnogo manje prema “svojim” političarima. Jer vidimo svi do čega nas je takav pristup doveo.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja