Sljedeće sedmice vaučeri za 1000+

 Sljedeće sedmice vaučeri za 1000+

Izvor: iStock

Tokom naredne sedmice biće uručeni prvi vaučeri za kupovinu stanova u okviru projekta 1000+, saopštio je predsjednik projektnog odbora Marko Čanović. Prve vaučere dobiće građani iz prioritetne grupe.

Projektni odbor Projekta „1000plus“ tokom prethodnog perioda izvršio je detaljan pregled dostavljene dokumentacije za 772 domaćinstva, odnosno 1880 građana, naveo je Čanović.

„Proces pregleda dokumentacije i formiranja liste prioritetnih lica, trajao je duže zbog pandemije COVID 19. Naime, ne samo što je bio usporen rad usljed raznih, opravdanih, mjera, već i zbog toga što je određen broj članova Projektnog odbora bio ili setrenutno nalazi u izolaciji. Takođe, podnijet je značajan broj nepotpunih zahtjeva te je od podnosilaca tražena dopuna dokumentacije. Kako Uprava za katastar i državnu imovinu vrši provjeru podataka svih podnosioca zahtjeva i članova njihovih domaćinstava, i za to je bilo potrebno određeno vrijeme“, naveo je Čanović.

Uprkos svemu navedenom, kako dodaje, uspjeli su da održe kontinuitet i privedu kraju pregled dokumentacije.

„Tokom naredne nedelje biće utvrđena lista i organizovana dodjela vaučera prioritetnim licima u koje spadaju: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici“, naveo je Čanović.

Kao i u prethodnim fazama ovog projketa, posebna pažnja je posvećena prioritetnoj ciljnoj grupi.

Ukupno je do sada 191 porodično domaćinstvo iz ove kategorije riješilo stambeno pitanje.

„Naročito nas ohrabruje to što imamo veliki broj prijavljenih iz kategorije prioriteta i u ovoj fazi projekta, te ćemo i dalje nastojati da unapređujemo uslove ovog projekta. Prema preliminarnim podacima biće dodijeljeno oko 200 vaučera prioritetnim licima. Nakon što se se utvrde liste prioritetnih lica i dodijele vaučeri u toku sledeće nedelje, imaćemo ubrzo i utvrđene liste ciljnih grupa koji će dobiti vaučer, kao i liste čekanja ciljnih grupa“, poručio je Čanović.

Podsjetimo, kroz Projekat „1000 plus“ obezbijeđeni su najpovoljniji uslovi na tržištu za rješavanje stambenog pitanja i to fiksna kamata stopa 2.99% bez obaveznog učešća, obrada kredita 0.3%, notarske usluge jeftinije za 50%.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja