Smanjili cijene zakupa tezgi kako bi riješili problem vanpijačne prodaje

 Smanjili cijene zakupa tezgi kako bi riješili problem vanpijačne prodaje

Foto: Portal ,,Nikšić“

Lokalna uprava Nikšića smanjiće cijene zakupa tezgi i drugih usluga na gradskoj zelenoj pijaci za 60 odsto, kako bi riješila problem vanpijačne prodaje poljoprivrednih proizvoda, izlaganih na trotoarima i parkinzima u gradu.

Zakup tezge, kako je saopšteno iz Opštine, iznosiće na mjesečnom nivou 46,80 eura u prvoj zoni, umjesto dosadasnjih 117, a drugoj zoni zakupnina biće smanjena sa 70 na 28 EUR. Iznajmljivanje elektronske vage oznosiće 1,60 eura mjesečno, prenosi Mina. 

,,Vjerujemo da će ovako definisan novi stimulativni cjenovnik biti podstrek za dolazak svih zainteresovanih prodavaca na staro, omiljeno mjesto, kakva je bila nikšićka pijaca. To će istovremeno značiti dodatnu obavezu izmještanja vanpijačne prodaje poljoprivrednih proizvoda u okvire pijace”, saopštila je lokalna uprava.

Takvo rješenje, kako je ocijenjeno, obezbijediće kvalitetnije uslove za prodavce, a kupcima će se garantovati novi kvalitet usluge i dodatna sigurnost kvaliteta i bezbjednosti proizvoda.

I prodaja drva, koja se, uglavnom, obavljala na parkingu ispred zgrade nekadašnje Treske u centru grada, biće izmještena na novu lokaciju uređenog platoa, kod starog pazarista uz Ulicu Bistrica IV.

Iz Opštine je ukazano da će takvo rješenje biti obavezujuće za sve prodavce i neselektivno će se primjenjivati, a izmještanje na novu lokaciju će, kako je dogovoreno, biti obavljeno narednih dana.

,,Uvjereni smo da ovakav način realizacije uočenih problema, uz prethodnu komunikaciju i otvoreni dijalog je najbolja garancija uspostavljanja potrebnog komunalnog reda koji je u interesu svih u gradu”, navela je lokalna uprava.

Opštinske odluke uslijedile su nakon razgovora predsjednika Opštine, Milutina Simovića, sa prodavcima koji obavljaju vanpijačnu prodaju drva i domaćih poljoprivrednih proizvoda uz Ulicu Serdara Šćepana.

Izvor: MINA

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još