SNP: Bjelica da objasni nepravilnosti u radu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

 SNP: Bjelica da objasni nepravilnosti u radu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Izvor: SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore očekuje od predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duška Bjelice da objasni javnosti nepravilnosti u radu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje tokom 2011. i 2012. godine, kada je bio na čelu ove ustanove, saopšteno je iz SNP.

„Naime, građani su iz medija mogli saznati da su sa računa pomenutog Fakulteta plaćane, najblaže rečeno, stvari i usluge koje nemaju veze sa njegovim radom, kao što su čitulje i pomeni, četinari i bodljikava žica, kutija za alat, ljekovi i dnevni boravci za dvoje u hotelu u Danilovgradu“, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

„Postavljamo pitanje da li se Upravni odbor izjašnjavao o revizorskom izvještaju kojim su utvrđene pomenute nepravilnosti ili je to Bjelica, kao predsjednik UO, spriječio“, dodaju u saopštenju.

Javnost, kako navode, ima pravo da zna kako se raspolagalalo novcem Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, odnosno da li je došlo do zloupotrebe državnog novca u privatne svrhe. 

,,Više se ne smije tolerisati javašluk i bahaćenje onih koji su dobili priliku da budu na čelu važnih državnih ustanova, a građani moraju biti upoznati o svakom centu koji se troši iz državnog budžeta. Samo na taj način Crna Gora može biti uspješna u borbi protiv zloupotreba ove vrste i postati država koja zaslužuje da postane dio evropske porodice naroda“, zaključuju iz SNP-a.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja