SNP Nikšić: Smjene direktora EPCG odlažu za postizborni period

 SNP Nikšić: Smjene direktora EPCG odlažu za postizborni period

Foto: Pobjeda

Opštinski odbor SNP-a Nikšić ocijenio je da Odbora direktora Elektroprivrede pokušava da dpobije vrijeme svjesnim izbjegavanjem zakazivanja legitimne Skupštine akcionara, te da se smjene direktora odlažu za postizborni period.

Privredni sud je prihvatio predlog Odbora direktora Elektroprivrede i zabranio održavanje Skupštine akcionara ove kompanije koju je Vlada kao većinski akcionar zakazala za 25. februar.

„Svi aktuelni događaji vezani za politički život u Crnoj Gori, istovremeno su i ekonomski, i sada jedan za drugim izlaze na vidjelo uoči nikšićkih lokalnih izbora. To je savršeno pokazao i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Sudske odluke ne podliježu komentarisanju, ali kada ruše ugled ovako visoke instance, moramo ukazati na zloupotrebu“, navode iz nikšićkog SNP-a.

Kako su kazali, očito je da se pokušava dobiti na vremenu od strane Odbora direktora.

„Dobro znamo da se ovaj pojam postizborni odnosi na lokalne izbore u Nikšiću koji će srušiti dosadašnji korumpirani i mahinatorski sistem upravljanja javnim firmama“, ističe se u saopštenju.

Naveli su da se može govoriti i o pravnom nasilju nad legitimnim vlasnicima Elektroprivrede, što je, kako su kazali, presedan u funkcionisanju akcionarskih društava.

„Zato smatramo da svi učesnici ove podle, a prozirne igre, moraju snositi konsekvence, prije svih, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Novi menadžment dužan je da što prije izvrši analizu rada ovog Odbora direktora i procesuira sve što je urađeno mimo zakona“, zaključuju u SNP-u.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja