SNP: Skandal na RTCG, na Dan žrtava Holokausta poručuju da je antisemitizam jedini put

 SNP: Skandal na RTCG, na Dan žrtava Holokausta poručuju da je antisemitizam jedini put

Izvor: Facebook

Na Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, koji je obilježen juče, na Javnom servisu su, interpretirajući izjavu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, u dnevniku poručili da je „antisemitizam naš jedini put“, tvrde u SNP-u.

Oni navode da skandalima na RTCG nema kraja. 

„Da li se radi o propustu novinarke koja ne zna šta je antisemitizam ili je riječ o namjeri uredništva državne televizije da nanesu štetu predsjedniku Skupštine i novoj vlasti, ostaje nam da zaključujemo. Kako god bilo, ovakve greške su nedopustive i neoprostive, posebno iz razloga što je njome poslata užasna poruka jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori i svim dobronamjernim ljudima, i to na dan kada bi se trebalo sa posebnim pijetetom sjećati žrtava strahovitog genocida iz Drugog svjetskog rata“, ističu iz SNP-a. 

Iz ove partije navode da ovo nije prvi gaf RTCG i da se nešto slično desilo 9. maja prošle godine, kada su urednici jutarnjeg programa RTCG, na Dan pobjede nad fašizmom, pustili pjesmu Marka Perkovića Tompsona.

„Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva rukovodstvo Javnog servisa da se izjasni o jučerašnjem skandalu i da pruži dokaze da nije bilo loše namjere u ovom slučaju, a ako se zaista radi o propustu novinarke očekujemo adekvatnu reakciju odgovornih za RTCG“, zaključuju u SNP-u. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja