SNP-u mjesto direktora zatvora

 SNP-u mjesto direktora zatvora

Izvor: FOS Media

Mjesto direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pripašće Socijalističkoj narodnoj partiji, potvrđeno je Danu iz više izvora.

Još uvijek se ne zna ko bi iz te partije mogao da pokrije tu funkciju, a više će se znati tokom naredne nedjelje.

Kadar te partije će na mjestu direktora zamijeniti Milana Tomića.

SNP-u je pripala ova funkcija nakon sastanka na kojem su predstavnici nove vlasti razgovarali o raspodjeli mjesta po dubini koja pripadaju vladajućim partijama.

Prvi čovjek Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Spuž trenutno je Milan Tomić, a načelnica zatvora u Bjelom Polju bila je Vesna Pavićević.

Grupa poslanika vladajuće koalicije predložila je 25. decembra amandmane na izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Nakon toga će doći i do promjena u rukovodećim strukturama zatvora.

Izbor direktora ZIKS-a vrši se tako što Uprava za kadrove raspisuje javni oglas za potrebe Ministarstva pravde.

Tomić je bio pomoćnik direktora Uprave, nakon čega je postao šef Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, sadašnje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Na toj poziciji zamijenio je Miljana Perovića, koji je za direktora ZIKS-a imenovan krajem maja 2012. godine.

Tomić je ranije bio savjetnik u Upravi policije .Jedno vrijeme je bio pomoćnik direktora ZIKS-a, prije nego što se ponovo vratio u policiju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja