SNP Žabljak tvrdi: Članica DPS-a vrijeđala mitropolita Amfilohija, sugrađani zaprepašteni

 SNP Žabljak tvrdi: Članica DPS-a vrijeđala mitropolita Amfilohija, sugrađani zaprepašteni

Izvor: Ilustracija

Članica Glavnog odbora DPS-a na Žabljaku Anđela Anđelić vrijeđala je na društvenim mrežama mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, tvrde u SNP-u Žabljak.

Oni navode da se „na opšte zaprepašćenjesugrađana, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, Žabljakom se proširila objava sa društvenih mreža“. 

Saopštenje SNP-a prenosimo u cjelosti: 

Naime, pomenuta Anđelićka je na svom Instagram nalogu ispisala neprimjerenu poruku, aludirajući na pokojnog Mitropolita koga je narod od milošte zvao Đedo. 

Socijalistička narodna partija i njen opštinski odbor u Žabljaku upućuju najoštrije osude zbog ovakvog ponašanja i pozivaju OO DPS-a u Žabljaku da se ograde od ovakvih stavova svojih visoko pozicioniranih pojedinaca.

U suprotnom, smatraćemo da stav pojedinaca izražava i stav partije, s obzirom da ovo nije prvi put da se upućuju poruke ovakve sadržine i da dolaze upravo od članova ili djece visokih funkcionera DPS-a.

Nije davno bilo kada je na žabljačkoj obilaznici ispisan grafit „Srbe na vrbe“, čiji autor do današnjeg dana nije pronađen i procesuiran. Zaista se brinemo što je u Žabljaku posijano sjeme mržnje i što ono plodove pokazuje najviše kod mladih ljudi koji bi trebalo da pokazuju toleranciju i razumijevanje.

Očigledno je da pojedinci ne mogu da shvate da se posle 30. avgusta promijenila vlast u Crnoj Gori, te ne prezaju ni od čega, pa ni od poruka ovakve sadržine, kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo i bahatost.

Socijalistička narodna partija, kao politički subjekt koji se od početka zalagao za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, stava je da ovakve poruke upućene na raćun pokojnog Mitropolita vrijeđaju i sav onaj žabljački narod koji je na litijama branio po durmitorskoj zimi pravo svoje crkve na opstanak i dostojanstvo.

Nadamo se da se ovakva praksa neće nastaviti, a SNP će uvijek i na svakom mjestu osuditi pojedince koji unose razdor među građane Crne Gore, bez obzira sa koje strane ovako retrogradne poruke bile upućune i kome god bile namijenjene.

Ljudsko dostojanstvo je nešto što nam svima mora biti svetinja i za čije se očuvanje SNP boriti do kraja.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja