Socijaldemokrate se služe političkim trikovima, napadaju žrtve, a štite i pravdaju napadače

 Socijaldemokrate se služe političkim trikovima, napadaju žrtve, a štite i pravdaju napadače

Izvor: Demokrate

Umjesto da osude napad na funkcionere i aktiviste koalicije „Mir je naša nacija“, Socijaldemokrate se služe političkim trikovima i napadaju žrtve političko-kriminalnih akcija, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kazali su da je, međutim, svakom građaninu Nikšića jasno zašto je SD odlučio da „štiti naoružane napadače, a napada časne i poštene ljude“.

„To niti je slučajno niti iz neznanja, već zbog činjenice da ulični banditi upravo dolaze i djeluju po nalozima struktura kojima pripada i SD“, tvrde Demokrate.

Podsjetimo, Socijaldemokrate Nikšića pitale su danas predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića da li je suprotno zabrani napuštanja teritorije opštine u kojoj živi boravio u Nikšiću. Radović je prije dva dana kazao da su njega i aktiviste koalicije „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ u nikšićkom naselju Kočani fizički i verbalno napala bezbjednosno interesantna lica.

„U reagovanju protiv Radovića, SD neskriveno štiti i opravdava napadače, što je prije svega nemoralno i nečasno, ali očekivano od takve političke organizacije. Pozivanjem da se sankcioniše Radović, a ne napadači, ova partija nije daleko odmakla od onoga što je i ranije bila, dio autokratskog aparata koji odlučuje po partijskoj ili drugoj liniji, a ne po zakonima države Crne Gore. SD i dalje misli da nijesu kažnjiva krivična djela, ako su učinjena od strane njihovih članova ili po njihovim ili nalozima njima bliskih političkih struktura. Gospodo iz SD-a, morate znati da je epoha takve politike okončana 30. avgusta, a biće zapečaćena 14. marta u Nikšiću“, navodi se u reagovanju Demokrata.

Upitali su i zašto Socijaldemokrate nisu ranije pozvale na poštovanje zakona i sankcionisanje nakon očiglednog kršenja mjera na patriotskom skupu.

„Zaboravili ste kršenje mjera od strane Bemaxa, Milutina Simovića, Veselina Grbovića i stotina drugih. Svaki građanin Nikšića i Crne Gore navešće najmanje 10 primjera kršenja mjera od strane vaših funkcionera. Umjesto da postupate pravično i politički korektno, vi tražite sankcionisanje onih koji su bili meta i žrtva opasnih kriminalaca. Međutim, kriminalne strukture 14. marta odlaze sa SD-om iz Nikšića, a pobjeđuje multietnički i vazda antifašistički Nikšić. Za razliku od vaših metoda, mi pobjeđujemo znanjem i olovkom“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja