SPP: Razriješiti Vučurovića sa funkcije predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode

 SPP: Razriješiti Vučurovića sa funkcije predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode

Foto: Pobjeda

Stranka pravde i pomirenja najoštrije osuđuje naimenovanje Jovana Vučurovića za predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode u Skupštini Crne Gore.

Kako kažu, neshvatljivo je i apsolutno neprihvatljivo da osoba sa stavovima kakve ima Jovan Vučurović uopšte bude kandidat za takvu funkciju a kamoli da bude izabran.

,,Za koja ljudska prava i slobode će se zalagati Jovan Vučurović ako su njegovi stavovi po tim pitanjima apsolutno jasni:

– negiranje naroda
– veličanje ratnih zločinaca
– nepriznavanje presuda međunarodnih sudova za ratne zločine
– javno pozivanje na uskraćivanje osnovnih ljudskih prava čitavim narodima i grupama u Crnoj Gori.

Sve gore navedene stavove Jovan Vučurović godinama zastupa i promoviše i što je najtužnije te stavove je nekažnjeno iznosio i u Skupštini Crne Gore godinama unazad“, navode u saopštenju. 

Kažu da je takođe apsolutno neprihvatljiva „odbrana“ Vučurovića kako je neprihvatanje i protivljenje njegovom izboru atak na nacionalnoj osnovi kao i njegova „uvjeravanja“ da će svi građani imati jednak status i jednaka prava pod njegovim rukovođenjem Odborom.

,,Ksenofobija i anarhija nijesu bolesti koje se liječe zakletvom bolesnog.

Pozivamo predsjednika Skupštine, premijera, parlamentarnu većinu, NVO sektor, organizacije za zaštitu ljudskih prava kao i kancelariju Evropske unije u Crnoj Gori da hitno reaguju i da svojim autoritetom i poslaničkim mandatima razriješe Jovana Vučurovića sa funkcije predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode i da na tu funkciju (ukoliko je dogovoreno da se naimenuje etnički Srbin) naimenuju časnog Srbina kojih je puna Crna Gora“, zaključuju u saopštenju. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja