Studenti smješteni u domovima „Braća Vučinić“ i „Onogošt“ kažu da imaju loše uslove stanovanja

 Studenti smješteni u  domovima „Braća Vučinić“ i „Onogošt“ kažu da imaju loše uslove stanovanja

Foto: Dan

 Studenti smješteni u domovima „Braća Vučinić“ i „Onogošt“ kažu da imaju loše uslove stanovanja pa su povodom toga pisali Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, tražeći da im pomogne, prenosi portal Mladi Nikšića.

,,Nadamo se ćete imati dovoljno razumijevanja za blago rečeno neprijatnu situaciju i probleme studenta koji su smješteni u nikšićkim studentskim domovima „Braća Vučinić“ i „Onogošt“”, kaže se u saopštenju.

Studenti kao jedan od uslova navode loše grijanje i oskudne obroke.

,,Velikodušno nam je ostavljena mogućnost da jedemo to što ima ili poljubimo i ostavimo, a ima samo jedna vrsta jela za svaki od obroka. Napominjemo da se tu hrane i studenti Fakulteta za sport, kojima je razumije se više nego drugima potrebna raznovrsna ishrana. Ostavljeno nam je da se radujemo svakom četvrtku u mjesecu, jer je to za nas poseban dan, samo četvrtkom dobijajamo dezert. Unos voća nam se sveo na dvije banane mjesečno, koje su upravo taj dezert četvrtkom. Svaki put kada je broj studenata u domu manji kvalitet hrane opada, tako da smo prinuđeni da dodatno kupujemo hranu jer obroci u menzi nisu dovoljni”, kazali su.

Oni dodaju da u domovima nema interneta.

,,Svakako da u kontekstu gore navedenih problema ovaj izgleda kao čežnja za luksuzom, ali smo mišljenja da pošto su studenti “budućnost države”, nije baš prikladno da “budućnost” živi u uslovima davne prošlosti”.Na kraju, kažu da bi valjalo da se preispitaju javne nabavke.

Izvor: Mladi Nikšića

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još