Svakom novorođenčetu u Župi po 100 eura

 Svakom novorođenčetu u Župi po 100 eura

Foto: Unsplash

Savjet MZ Župa Nikšićka svakom novorođenom djetetu u 2021. godini, čiji roditelji imaju prebivalište u toj mjesnoj zajednici, dodijeliće jednokratnu naknadu u iznosu od 100 eura, saopštio je predsjednik Dragoljub Radulović.

Kako je saopšteno, ova odluka je donijeta sagledavajući cjelokupnu društvenu zbilju, posebno imajući u vidu činjenicu u kakve je probleme upalo cjelokupno društvo zbog epidemije sa Kovid -19 virusom.

,,Željeli smo da pokažemo da samo zajedničkim naporima i međusobnom podrškom možemo preskočiti svaku prepreku koja nam nailazi na našim životnim putevima”, naveo je Radulović.

Ova aktivnost mjesne zajednice je jedna u nizu koje za cilj imaju da daju punu podršku najmlađim stanovnicima tog mjesta.

,,Takođe ćemo doprinijeti da stanovnici osjete pažnju i dobiju skromnu satisfakciju što i pored mnogih infrastrukturnih problema ne napuštaju svoja ognjišta nego i šire svoje porodice i na taj način jačaju temelje i svoga mjesta i svoje države Crne Gore. Savjet mjesne zajednice će i u ovoj godini nastojati da nastavi kontinuitet svih aktivnosti koje je sprovodio u posljednje četiri godine i na taj način pokaže da se građanskim aktivizmom može, nabolje,  mijenjati slika svog mjesta”, poručio je Radulović i zahvalio se svim privrednim društvima i pojedincima koji će i u ovoj godini pomoći da se sve planirane aktivnosti sprovedu na najbolji način.

Shodno planiranim aktivnostima Savjeta, Radulović je uručio roditeljima Danijeli i i Dadu Bečanoviću novčani iznos od 150 eura i prigodnu dječju odjeću  za njihovu kćerku Kristinu, koja je prvorođena beba u ovoj godini u mjesnoj zajednici Župa Nikšićka. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja