Svi izlaze na izbore u Nikšiću

 Svi izlaze na izbore u Nikšiću

Izvor: FOS Media

Scenario viđen na lokalnim izborima u Nikšiću 2017. godine kada je opozicija bojkotovala glasanje a učestvovale su samo dvije vladajuće stranke na narednim izborima u martu ove godine neće se ponoviti. Raspoloženje svih vodećih političkih subjekata da se oprobaju na nikšićkim izborima je neupitno, a prema saznanjima Dana, mogu se očekivati makar dvije koalicije.

Već je najavljeno učešće koalicije „Za budućnost Nikšića”, u kojoj bi trebalo da budu svi ili većina konstituenata koalicije „Za budućnost Crne Gore”, koja je bila među pobjednicima na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine.

Pritom, prema saznanjima Dana DPS pregovara sa SD i LPCG o mogućem zajedničkom predizbornom nastupu, ali konačna odluka biće donijeta nakon kongresa Demokratske partije socijalista, zakazanog za 23. januar.

Za izborni nastup spremaju se i drugi važni politički subjekti, ali o načinima nastupa još je rano govoriti. Više detalja trebalo bi da bude poznato krajem ovog mjeseca.

Glasačko pravo na lokalnim izborima u Nikšiću imaju 58.544 osobe, samo četiri više u odnosu na parlamentarne izbore održane 30. avgusta prošle godine, što je juče saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Da lokalni izbori u Nikšiću budu održani 14. marta ove godine, odlučio je predsjednik države Milo Đukanović.

Bilo više nevažećih listića od broja glasova za SD

U Nikšiću su u martu 2017. godine održani lokalni izbori na kojima su učestvovale samo dvije partije Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD). Na izbore su tada izašla 26.322 građanina, odnosno 45 odsto upisanih birača. DPS je osvojio 21.104 glasa, a SD 2.324 što je da sve bude još interesantnije, manje od broja nevažećih glasova kojih je bilo 2.894.

Izvor: DAN

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja