U bolnici u Brezoviku 30 kovid pacijenata

 U bolnici u Brezoviku 30 kovid pacijenata

Foto: RTNK

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti ,,dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku smješteno je 30 kovid pozitivnih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Sedam medicinskih radnika je trenutno odsutno, a ostali se trude da na pravi način odole izazovu koji već predugo traje.

Situacija u bolnici Brezovik je stabilna, a od 60 smještajnih kapaciteta opredjeljenih za kovid pacijente pola je popunjeno, kaže dr Dragica Gudelj.

Napominje da su zdravstveni radnici premoreni jer borba sa koronavirusom predugo traje, a kraj se ne nazire. Rad je otežan ukoliko se neko od kolega zarazi i bude izolovan, kaze Gudelj. Ipak, i dalje odolijevaju „covid izazovu“.

Nepoštovanje mjera i ponašanje nesavjesnih građana često pogodi zdravstvene radnike, jer kako kaže Gudelj njihov višemjesečni trud i svakondevna odricanja se takvim ponašanjem ne poštuju.

Sugrađanima savjetuje nošenje maski, održavanje distance i higijene, rad na poboljšanju imuniteta kao i umjerenu fizičku aktivnost.

Iako je prošlo skoro 10 mjeseci borbe sa koronavirusom jedno je isto od početka- jedino zajedničkom disciplinom i odgovornošću možemo doprinijeti da se smanji širenje virusa i da se što prije i vratimo normalnim životnim aktivnostima.

Izvor: RTNK

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja