U CG stiglo 30.000 doza kineske vakcine; Borovinić Bojović: Ovo je dokaz prijateljstva

 U CG stiglo 30.000 doza kineske vakcine; Borovinić Bojović: Ovo je dokaz prijateljstva

Izvor: Gov.me

U Crnu Goru je danas stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine, saopštila je Vlada.

U pitanju je kontingent vakcina Sinofarm, koje su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Đin.

„Vjerujem da će broj vakcinianih biti onakav kakav očekujemo. Koristim još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mjera, jer proces imunizacije zahtijeva određeno vrijeme djelovanja. Shodno tome, molim još jednom građane da sve epidemiološke mjere poštuju u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja  svih građana Crne Gore“, poručila je Borovinić Bojović.

Ona je još jednom iskazala veliku zahvalnost i radost zbog dolaska kineskih vakcina u našu državu.

„Ovo je još jedan dokaz prijateljskih odnosa i velike solidarnosti između naše dvije države, zato želim da se u ime kompletene Vlade, premijera i u ime Ministarstva zdravlja i svoje lično ime još jednom zahvalim Kini, predsjedniku države, njihovim građanima, njegovoj ekseleniciji“, kazala je ministarka zdravlja.

Ambasador Kine kazao je da je Crna Gora među prvim zemljama u Evropi koja je primila donaciju vakcina iz Kine, što simbolizuje prijateljstvo i dobre želje kineskog naroda prema Crnoj Gori.

„Današnja donacija upravo pokazuje tradicionalno prijateljstvo dvije države, da smo dobri partneri i dugoročno se obostrano razumijemo, poštujemo i pomažemo, naročito od početka pandemije COVID-19. Vjerujemo da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što prije pobijedi u borbi protiv pandemije i što prije zajedno otvorimo novo poglavlje svog života i rada“, poručio je kineski amabasador, naglašavajući da su kineska i crnogorska vlada, dogovorile nabavku potrebnih količina kineskih vakcina za našu zemlju“, naveo je on. 

Borovinić Bojović je ranije kazala da je 30.000 doza kineske vakcine krenulo iz Pekinga 27. februara za Crnu Goru. 

„Mimo toga poručeno je još 50.000 ruskih za drugi kvartal, 150.000 kineskih vakcina (dogovara se finalni ugovor), 150.000 Fajzerovih i 84.000 Astra Zeneca preko Kovaks mehanizma“, pojasnila je Borovinić Bojović

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja