„U Nikšiću postoji podjela na zaposlene i nezaposlene“

 „U Nikšiću postoji podjela na zaposlene i nezaposlene“

Narodni pokret

Lider Narodnog pokreta Crne Gore, Miodrag Daka Davidović, uoči izbora u Nikšiću 14. marta, osvrnuo se na podjele, koje pogađaju Nikšić i čitavu Crnu Goru.
„Mnogi ljudi pitaju: „Postoje li podjele u Nikšiću?“ Ne, one na koje najčešće mislimo, na nacionalnoj, vjerskoj, političkoj osnovi. Postoji jedna nečuvena, bolna podjela: na zaposlene i nezaposlene“, rekao je Davidović.

Narodni pokret Crne Gore, ima sistem, kako da eliminiše ovaj, sada već slobodno možemo reći višegeneracijski problem.

„Već postoji  model koji će omogućiti da dođu investitori u Nikšić i tako će se stvoriti uslovi da se zaposle ljudi. Ne samo mlada i školovana, svježa radna snaga, već i oni o kojima se premalo govori, oni za koje niko ne mari, a to su ,,stariji’’ kadrovi od 50 i više godina“, istakao je Davidović.

Kako kaže, ovdje se prije svega misli na one koji su na razne načine praktično izbačeni sa posla, koji su na vrhuncu svoje snage postali tehnološki višak i završili na ulici.

„Oni još uvijek i te kako mogu da doprinesu društvu svojim znanjem i iskustvom. Cilj je da pronađemo način da oni mirno i bezbjedno dočekaju zasluženu penziju. Tako će da vaskrsne Nikšić!“, zaključio je Davidović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još